Ürességet érzett a döntés meghozatalakor

2021-11-10 13:54:42
Kisvárda FC

Védőnkkel mindig történik valami a Fradi elleni meccseken – most csak néhány percig érezte magát gólszerzőnek.

Herdi Prenga kisvárdai karrierje során harmadszor játszott a Ferencváros ellen, és ezeken a meccseken rendre történt vele olyasmi, amire később is emlékezni fog.

Az előző bajnokságban január 31-én a Fradi elleni idegenbeli meccsen (1–1) mutatkozott be az NB I-ben, úgy, hogy előző nap érkezett meg Kisvárdára. A mostani bajnokság első fordulójában, a csapatunk által 2–1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen sérülés miatt kellett őt lecserélni, vasárnap pedig néhány percig azt hihette, hogy megszerezte pályafutása első magyarországi gólját a bajnokságban.

„A jelek szerint mindig történik velem valami rendkívüli a Ferencváros ellen – emlékezett a történtekre Herdi Prenga. – Az első meccsen az adta meg számomra a bemutatkozás lehetőségét, hogy Maheus Leoni megsérült, aztán júliusban én nem tudtam folytatni a játékot a második félidő elején. Most pedig gólt fejeltem, óriási örömöt éreztem, miként a stadionban helyet foglaló szurkolóink is. Hatalmas ürességet éreztem, amikor láttam, hogy a VAR ellenőrzi a gólomat, és szörnyűségként éltem meg, hogy elvették a gólomat. Azóta legalább százszor megnéztem a jelenetet, és egyre inkább úgy látom, hogy szabályos volt, nem történt lesállás. A VAR-segédvonalak is érdekesen állnak, de úgy látom, a szabadrúgás elvégzésének pillanatában nem állok előrébb, mint a ferencvárosiak. Az ítélet meghozatala utáni percek nagyon nehezen teltek, nem igazán tudtam a játékra koncentrálni, idővel aztán újra a pályán történtekre fókuszáltam. Sajnos, a kiállítás megpecsételte a sorsunkat, pedig előtte a második félidő elejét nagyon megnyomtuk, megkockáztatom, a legjobb tíz percünk volt, amióta itt vagyok Kisvárdán. Sajnálom, hogy így alakult, de megyünk tovább, várjuk a következő feladatot.”

Az eddig élen álló csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, a tőle egy-egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros és Puskás Akadémia mögött. Melyik pozíció a reálisabb?

„Erre majd a következő meccsek adják meg a választ – felelte a 27 éves horvát-albán védőnk. – Ahogy vezetőedzőnk, Joao Janeiro is mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, akkor sem mi voltunk a világ legjobb csapata, amikor öt nullra legyőztük a Zalaegerszeget, és most sem mi vagyunk a legrosszabbak, hogy négy nullra kikaptunk a címvédőtől. Analizáljuk a hibáinkat, megnézzük, miben kell tovább fejlődnünk, és Gyirmóton javítanunk kell.”

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt ezen a hétvégén nem rendeznek fordulót az NB I-ben, legközelebb november 20-án lépünk pályára a Gyirmót vendégeként.next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló