Üres kapus, mint a jégkorongban

2020-04-05 10:56:34
Kisvárda FC

Hat éve ezen a napon történt: A duplázó játékos már a becserélése után egy perccel betalált.

A 2013-2014-es bajnokság – amikor a Kisvárda Master Good az NB II-ben szerepelt – sorozatunkban egyszer már szerepet kapott. Éppen egy hete, amikor ott fejeztük be, hogy a 21. fordulóban nagy lehetőséget szalasztottak el a várdaiak azzal, hogy nem tudtak nyerni (1–1) a sereghajtó Tatabánya otthonában.

A javítás lehetősége egy hét múlva, 2014. április 5-én jött el, amikor a 12. helyen álló Kisvárda az egy ponttal és két helyezéssel előtte álló Szigetszentmiklóst fogadta. Alsóházi mérkőzés volt tehát, aminek végén a Kisvárda gazdagodott három ponttal. A 2–0-s végeredményt Brankovics Péter góljai alakították ki. A csereként beállt futballista igen emlékezetes gólokat szerzett: az elsőt a pályára lépése után egy perccel, első megmozdulásából szerezte; a másodikat pedig akkor, amikor a hosszabbításban a szigetszentmiklósiak szögletéhez a kapus, Horváth László is előrement, a beívelés után kisvárdai kollégája, Nacsa Péter éppen az ő fejéről öklözte le a labdát, amit „Brani” szerzett meg a saját tizenhatosa előterében, és egy kilencvenméteres sprintet kivágva gyakorlatilag bevezette azt az ellenfél kapujába. Üres kapus gól volt, mint a jégkorongban.

„Az első megmozdulásomból sikerült a kapuba találnom, és valóban volt már jobban eltalált lövésem, a lényeg az, hogy bevettem az ellenfél kapuját, ráadásul olyan szituációból, jobbról befelé cselezve, amit Révész Attila edző kért is tőlem – mesélt élete első NB II-es találatáról hat évvel ezelőtt Brankovics Péter. – A második előtt felmerült bennem, hogy már a félpályáról célba veszem az üresen maradt kaput, de nem bíztam magamban, körbenéztem, láttam, hogy még tudom vezetni a labdát, így közelebb vittem. Utólag tudtam meg, Fodor Andris is nagy sprintet vágott ki azért, hogy hátha passzolok neki, de nem került a látóterembe, így egyedül fejeztem be az akciót. Talán ő is megbocsátotta, meg aztán aligha hiszem, hogy bárki is önző játékosnak tartana.”

Nagyon fontos három pontot szerzett a Kisvárda, amely a tabella tizedik helyére lépett előre, öt ponttal eltávolodva a kieső helyektől. A gond azzal volt, hogy a hátralévő nyolc fordulóban csak egyszer sikerült nyerni, azt is az utolsó fordulóban, amikor már nem volt tétje a mérkőzésnek, hiszen a csapat addigra matematikailag is búcsúzott a másodosztálytól. Végzetesnek bizonyult tehát, hogy a Szigetszentmiklós elleni győzelmet követő hét fordulóban mindössze két pontot sikerült szerezni.

Visszatérve Brankovics Péterhez, ő 2015-ben igazolt el Kisvárdáról, és az NB III-as Tállya játékosa lett. Közben az élet és a munka az ország másik felébe sodorta, jelenleg Sopronban él, és onnan jár dolgozni Ausztriába, Bécs mellé egy élelmiszeripari cég logisztikai részlegéhez. A futballtól sem szakadt el teljesen, az osztrák ötödosztályú ASV Neufeld An Der Leitha játékosa – ahogy ő fogalmazott, már csak hobbiszinten.


2014. ÁPRILIS 5.

2013-2014-ES IDÉNY, NB II, 22. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 2–0 (1–0)

Várkert, 1016 néző, v.: Lovas (Pápai, Viczián)

Kisvárda: Nacsa – Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Venczel B., Nagy B. – Irhás (Brankovics, 65.), Üveges (Farkas Márton, a szünetben), Fodor A. – Pavlov (Molnár R., 74.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Szigetszentmiklós: Horváth L. – Csikortás, Balogh M., Deutsch B., Pollák – Barna Zs., Vágó L., Kvekisviri – Khous (Zsivóczky, 73.), Takács T. (Fekete Á., 61.), Kollega. Edző: Prisztai Viktor

Gól: Brankovics (1–0) a 66., Brankovics (2–0) a 93. percben


A fotón: A szőke hajkoronájú Brankovics Péter a góljai után ki bírt volna szaladni a világból, de a társak nem engedték

Holnapi emlékünk: Pazar szabadrúgással indult be a gólgyártás


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló