Újítottak az egyenlítés után

2019-10-12 15:19:51
VLA

Utánpótláshíradó: Nem botlottak csapataink a Haladás elleni hazai mérkőzéseken.

Miként az U15-ös meccsen, az U14-esen is a gyors hazai vezetésre hamar válaszolt az Illés Akadémia-Haladás a szombat délelőtti NB I-es bajnokin. Az újonc azonban mindkét fronton újítani tudott, sőt, az U14-esek a második egyenlítést követően is magukhoz ragadták a vezetést. Az utolsó perceket már emberelőnyben játszotta a VLA, miután kiállították a szombathelyi kapust, akinek helyére – cserelehetőség hiányában – mezőnyjátékos állt a gólvonalra. Az eredmény már nem változott.

Az U14-esek az egyenlítést követően ijedtükben már az első félidő hátralévő részében eldöntötték a meccset, 5–1-t követően a második játékrészben még egy gólt szereztek.

Az U14-es csapat továbbra is százszázalékos a bajnokságban és a nagyobbak is veretlenek még, a három döntetlenjük mellett megszerezték az ötödik győzelmüket.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 8. FORDULÓ

Várda LA–Illés Akadémia-Haladás 6–1 (5–1)

VLA: Popovych – Lukecha (Széll D.), Ténai, Napuda (Romanchuk), Juhász Dávid (Bíró B.) – Jávor A. (Kosovshchuk), Adu (Kovalchyn), Vojtkó – Babych, Ivanicja (Torma Á.), Puporka. Edző: Révész Csaba

Gól: Vojtkó 2, Jávor A., Ténai, Puporka, Ivanicja

Révész Csaba: – Gyors gólváltással kezdődött az első tíz perc, a mérkőzés már az első félidőben eldőlt, miután öt góllal terheltük meg az Illés kapuját. Nagyszerű mentalitás, agresszív védekezés volt a mai győzelmünk receptje. Dicséret illeti az egész csapatot.


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 8. FORDULÓ

Várda LA–Illés Akadémia-Haladás 3–2 (2–1)

VLA: Kovács M. – Racskó, Kovács K., Rózsa S., Veress M., Dócs, Kőrizs Á. (Krisztián A.), Kereszti (Juhász Dominik), Kozyk, Scsadej (Gégény), Ésik Á. (Kovács N.). Edző: Deák Béla

Gól: Scsadej, Kereszti, Ésik Á.

Deák Béla:Értékes győzelmet arattunk a nagyon jó erőkből álló, jó focit játszó szombathelyi csapat ellen. Az ellenfél nagyon jól kezdte a mérkőzést, számos szögletet és lehetőséget alakított ki, de egy szép ellentámadásból sikerült megszerezni a vezetést, majd amikor átvettük a kezdeményezést és domináltunk, akkor kaptunk gólt, amelyet egyéni hibák előztek meg. Szerencsére egy percen belül sikerült újabb gólt szerezni, ami megnyugtatta a csapatot. Összességében nem játszottunk jól, a megszokottnál több technikai és taktikai hibát vétettünk, és az ellenfél két extra gyors támadóját is nehezen tudtuk semlegesíteni, de a fontos pillanatokban helyén volt a fiúk szíve, és ha nehezen is, de megérdemelten szereztük meg a három pontot.


A fotón: Az U14-es csapat második gólját Kereszti Mátyás (jobbra) szerezte


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló