Újabb „nagy” hét, amit Szoboszlón kezdünk

2021-10-19 13:47:41
Kisvárda FC

Az e heti penzum első felét az előtte egy ponttal álló hajdúságiak ellen tudja le NB III-as csapatunk – BEHARANGOZÓ.

Legutóbb egy hónappal ezelőtt került ilyen helyzetbe második számú csapatunk, hogy egy héten belül két bajnokit is játszott előttünk álló csapatokkal. Akkor a Debreceni EAC elleni idegenbeli (2–4) és a listavezető BKV Előrével játszott hazai meccsen (0–2) is vereséget szenvedtünk. Ha lehet, most még magasabban a léc, hiszen szerdán a ragyogóan szereplő, újoncként a negyedik helyen álló Hajdúszoboszló vendégei leszünk, vasárnap pedig a jelenleg második helyen álló, de szerdán az éllovas BKV Előrét kétpontos hátrányból fogadó, ennélfogva addigra már lehet, hogy listavezető Kazincbarcika látogat a Várkertbe.

„Természetesen mindig a következő meccsre fókuszálunk, de az ellenfelek erőssége miatt valamennyire egységben is kezeljük a két e heti mérkőzésünket – mondta el Kocsis János, a Kisvárda Master Good edzője. – Bizakodóak lehetünk, hiszen teljesítményünk az utóbbi meccseken javult, és igaz ez a legutóbbi Tiszaújváros elleni gólzáporos hazai összecsapásunkra is. Ha meg tudjuk ismételni az akkor nyújtott bátor játékunkat, akkor a jó erőkből álló Szoboszló otthonában is lehet keresnivalónk.”

Nemcsak – ezen a szinten – bombaerős csapatokkal találkozik tartalékcsapatunk a következő napokban, hanem a góllövőlista két éllovasával is. A rangsort a barcikai Laczkó Milán vezeti 14 találattal, és csak egy góllal marad el tőle a szoboszlói Máté János, akik mások mellett, a Debrecenből, a Videotonból, a Ferencvárosból, a Mezőkövesdből és a Nyíregyházából is ismerhetünk.

„Természetesen az ilyen minőségű játékosokra külön is készülünk, rendelkezésünkre állnak azok a felvételek, amelyek segítenek ebben – így Kocsis János. – Ezt korábban is megtettük, de nem szeretnénk úgy járni, mint a DEAC ellen, amikor Ibrahima Sidibével az élen nem bírtunk a debreceni támadókkal.”

A két csapat szerda kora délutánra akár helyet is cserélhet egymással a tabellán, ahhoz az kell, hogy a Szoboszlóval szemben egypontos hátrányban lévő csapatunk nyerjen a fürdővárosban.


NB III KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ

AQUA-GENERAL HAJDÚSZOBOSZLÓ (4.)–KISVÁRDA MASTER GOOD II (6.)

Hajdúszoboszlói Sporttelep, szerda, 13.00

Vezeti: Mencsik László (Hovanecz Máté László, Gergely Márton)


A borítófotón: Szőr Leventének (balra) és Czene Zalánnak ilyen jól kell összezárnia ahhoz, hogy a védekezés is jól működjön

Fotó: Ombodi Tamás


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló