Újabb megyebeli rivális

2021-03-05 15:39:42
VLA

A Tarpa után a Nyíregyházával játszanak legkisebb korosztályos csapataink – BEHARANGOZÓ

A Várda LA U13-as csapata átvette a vezetést a tabellán azzal, hogy a hétközi, őszről bepótolt mérkőzésen legyőzte (4–1) idegenben a Tarpát. Szombaton, hazai körülmények között az első „igazi” tavaszi meccsét játssza a kiemelt bajnokság Északkeleti csoportjában szereplő legénységünk, amely a Nyíregyháza Spartacust fogadja.

„Megyei rangadóra készülünk, olyanra, amely mindenki számára nagyon fontos. Hazai pályán nem lehet más az elvárás csapatunkkal szemben, mint a győzelem, realizálni kell a két csapat közötti különbséget” – fogalmazta meg vágyait Erős Gábor, U13-as csapatunk edzője.

A kisebbeknek, az U12-eseknek nem sikerült olyan jól a hétközi mérkőzés, hiszen gólnélküli döntetlent játszottak Tarpán. A csapat így a harmadik helyen állva várja az egy-egy ponttal és helyezéssel mögötte álló megyebeli riválist.

„A gyerekfocira inkább a sokgólos meccsek a jellemzőek, ebben a korosztályban sosem játszott a csapatom nulla nullás mérkőzést – így Törtei Tamás, a VLA U12-es legénységének edzője. – Furcsa volt, de ha mostanáig játszunk, talán akkor sem szereztünk volna gólt, holott rengeteg helyzetet kialakítottunk. Nem játszottunk még olyan zártan védekező ellenféllel, mint amilyen a Tarpa volt, de majd ezt is megtanuljuk. Következő riválisunk, a Nyíregyháza támadóbb szellemű csapat, így biztosra veszem, jobb meccset játszunk majd, akár sokgólosat is. A gyerekeknél hatványozottan igaz, hogy minden meccs más, arra számítunk, hogy nagyobb területünk lesz, úgy pedig mégis csak jobb futballozni. A gyerekek szerdán is mindent megtettek a jó eredményért, biztos vagyok benne, hogy ez most is így lesz. Ugyanazt tudom mondani, mint legutóbb, esélyesebbek vagyunk, a győzelem a cél, de a csapat fejlődése az elsődleges, persze, miután a srácok vereségként élték meg a szerdai meccset, szükségünk van a sikerélményre is” – összegezte a szerdai meccs tanulságait és a szombati fellépéssel kapcsolatos várakozását Törtei Tamás edző.

A két csapat őszi mérkőzésein, a bajnoki nyitányon mindkét korosztályban kisvárdai győzelem született: a nagyobbak 5–2-re, az U12-esek 3–0-ra győztek.


MLSZ KIEMELT U13 ÉSZAKKELET, 10. FORDULÓ

Szombat, 11.30: Várda LA (1.)–Nyíregyháza Spartacus (4.)


MLSZ KIEMELT U12 ÉSZAKKELET, 10. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Várda LA (3.)–Nyíregyháza Spartacus (4.)


A borítófotón: Az U12-esek (is) magabiztos győzelmet arattak a két csapat szeptemberi mérkőzésén


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló