Újabb (bravúr)pont úszott el

2020-02-02 08:19:00
Kisvárda FC

Megint a hajrában szerezte meg a győztes gólt a Fradi csapatunk ellen – BESZÁMOLÓ

Valamennyi szektorjegy gazdára talált szombat estére, így aztán csordultig telt ház várta a Ferencváros vendégjátékát a Várkerti Stadionban. És persze a kisvárdai érzelmű szurkolók nem is annyira titkon arra is vártak, hogy megszakad a Ferencvárossal szemben meglévő, valamint a bajnokságban három forduló óta tartó negatív széria.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez megtörténik, hiszen a listavezető fölényben játszott, igaz, számottevő gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Mégsem sikerült megúszni kapott gól nélkül az első félórát, hiszen egy végletekig kijátszott akció végén megszerezték a vendégek a vezetést. Ugyanakkor nem hátrányban kellett szünetre vonulnunk, hiszen egy hasonlóan megkomponált akció végén Nemanja Obradovics egyenlített. Nemcsak szerb légiósunk első gólja volt a léc alá küldött bomba, hanem az első kisvárdai találat, amely a Ferencváros ellen bajnoki meccsen született, amivel 339 percnél sikerült véget vetni az aktuális szerzett gól nélküli sorozatunknak.

Az egyenlítés szárnyakat adott a Kisvárdának, teljesen más felfogású, bátrabb csapat jött ki a folytatásra. Többet volt nálunk a labda, és bár szöglet után a Fradi is dolgozott ki helyzetet, Dibusz Dénes kapuja előtt is többször veszélyesen pattogott a labda. Mint például a 72. percben, amikor Miha Blazic kétszer is nagyot mentett előbb Fernando Viana, majd Claudiu Bumba elöl. A cserék jól sikerültek, Viana mellett a másik brazil, Sassá (aki szinte egyszerre lépett pályára gyermekkori barátjával, a Fradi-tábor által megünnepelt, a vendégekhez ezen a meccsen visszatérő Somáliával) is igen aktív volt, egy alkalommal csak néhány centis les fosztotta meg attól, hogy szabályos körülmények között vezethesse a labdát Dibuszra.

A játék képe alapján is fájó volt, ami a 84. percben történt. A szintén csereként beállt Varga Roland a tizenhatoson belül, de a szögletzászló felé haladva fedezte a labdát, amikor Teodorosz Beriosz indokolatlanul keményen lépett oda neki. Elsőre jóindulattal befújt tizenegyesnek tűnt, de összességében adható volt a büntető. Görögvédőnk harmadszor vált tragikus hőssé a Fradi elleni meccseinknek, hiszen az elsőn, még 2018 augusztusában is összehozott egy tizenegyest, ráadásul akkor kiállították, a két csapat őszi meccsén pedig ajtó-ablak helyzetből fejelt mellé. A mostani büntetőt Isael persze, hogy gólra váltotta, nyert is vele a Fradi (pedig Lucason megpattanó távoli lövése majdnem beakadt), mi pedig újabb lehetőségét szalasztottuk el annak, hogy bravúrpontot szerezzünk. Hasonló módon ment el az őszi, idegenbeli Fradi-meccs, amikor a 86. percben elért góllal dőlt el a három pont sorsa...


OTP BANK LIGA: 18. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 1–2 (1–1)

Várkerti Stadion, 3308 néző, v.: Erdős (Buzás, Csatári – Pillók, Radványi)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Beriosz, Rubus, Hej – Karaszjuk (Viana, a szünetben), Lucas – Obradovics (Sassá, 60.), Cukalasz, Bumba – Grozav (Gosztonyi, 86.). Vezetőedző: Dajka László

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Civic (Heister, 83.) – Sigér D. (Somália, 61.), Haratin – Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 83.) – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gólszerző: Boli (0–1) a 29., Obradovics (1–1) a 39., Isael (11-esből, 1–2) a 85. percben

A gólok története

29. perc: Nguen átadását Isael balról, az alapvonalról középre lőtte, Boli pedig két méterről ballal a bal alsó sarokba pofozta, 0–1.

39. perc: Bumba passzolta balra a Hejhez, aki a tizenhatos vonalától középre lőtte. Dibusz vetődve kiütötte a labdát, amit Obradovics nyolc méterre a kaputól átvett, majd jobbal a léc alá bombázta, 1–1.

85. perc: Varga Roland fedezte a labdát a tizenhatoson belül, háttal a kapunak, amikor Beriosz felsőtesttel, karral meglökte. A játékvezető tizenegyest ítélt, a büntetőt pedig Isael ballal úgy lőtte a kapu közepébe, hogy közben Dombó jobbra vetődött, 1–2.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló