Túl szép volt, hogy igaz legyen!

2022-04-02 21:39:17
Kisvárda FC

Háromgólos előny után 5–3-as vereséget szenvedtünk a Fehérvár otthonában – immár a hetediket. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Tizenegy perc és tizenegy másodperc telt el a szombati székesfehérvári mérkőzésből, amikor már vezettünk. Nem 1–0-ra, még csak nem is kettőre, hanem egyenesen 3–0-ra! Minden bejött addig, ami bejöhetett: Claudiu Bumba lövését „behúzta” a kapufa, Jaroslav Navrátil a ziccere közben észrevette, hogy Kovács Dániel kapusnak nyitva van a „kötője”, Driton Camaj pedig kedvenc lövőhelyzetét vehette elő, és a tizenhatos baloldali sarkáról jobbal a túlsó felső sarokba csavart.

Egy „hiba” volt csupán: túl korán jött össze ez a nagy fölény, és bár fura ezt leírni, az eredmény ellenére játékban a Fehérvár sem kezdte rosszul a meccset. A másik probléma az volt, hogy nagyon hamar jött a szépítés, sőt a 18. percre már 3–2-re zárkózott fel a Vidi. Egyéni hibák is kellettek ahhoz, hogy Loic Nego kétszer is a védelmünk mögé tudjon kerülni, aztán orvosolandó a problémát a két szélsőt megcserélte a szakmai stáb, hátha Navrátil jobban tudja kezelni az ott kialakult anomáliát.

A játék képe sem nézett ki jól a számunkra, folyamatosan hazai lábakon vándorolt a labda, egyre másra gördültek a kapunk irányába az akciók. Funsho Bamgboye gólja után még megúsztuk az egyenlítést, mert a VAR igazat adott a néhány centis lest jelző partjelzőnek.

A szünetig tehát megmaradt egy a három gólos előnyből, és a második játékrész elején elmaradtak a várt nagy fehérvári rohamok. Mégsem sikerült kihúzni az első negyedórát, és a harmadikat már nem szélen vezetett akció után, hanem középről leadott lövés után kaptuk. Ezt követően sikerült átvenni az irányítást, szögleteket harcoltunk ki, Hej Viktornak volt egy megpattanó, csaknem a léc alatt kikötő lövése, percekig a Vidi kapuja előtt tartottuk a labdát. Aztán Nego megint elfutott a jobb oldalon, beadása után már a hazaiaknál volt az előny, a végén pedig az ötvenedik NB I-es meccsén szereplő Anton Kravcsenko által összehozott tizenegyes, és az abból eredő második sárga lapos kiállítása már nem osztott, nem szorzott, legfeljebb annyiban, hogy a Vidi házi gólrekordere, Nikolics Nemanja 115-re növelte a klub színeiben szerzett találatai számát.

Mi pedig egyetlen ponttal sem gyarapodtunk, a hetedik meccsünket is elvesztettük a Fehérvár otthonában. Pedig három góllal is vezettünk – túl szép volt, hogy igaz legyen...


OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 5–3 (2–3)

FEHÉRVÁR: Kovács D. – Bese, Rus, Stopira – Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 72.), Bamgboye (Petrjak, 72.), Hangya – ­ Nikolics (Kovács I., 93.), Kodro (Sabanov, 87.). Vezetőedző: Michael Boris

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni (Peteleu, 84.) – Melnik, Karabeljov – Navrátil, Ötvös (Zlicsics, 63.), Bumba (Asani, 70.) – Camaj (Nagy M. K., 85.). Vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerző: Bumba (0–1) a 8., Navrátil (0–2) a 10., Camaj (0–3) a 12., Nikolics (1–3) a 15., Bamgboye (2–3) a 18., Zulj (3–3) az 59., Kodro (4–3) a 80., Nikolics (11-esből, 5–3) a 85. percben. Kiállítva: Kravcsenko a 83. percben


A fontosabb események

8. perc: Ötvös indításával Bumba a bal oldalról Bese mellett befelé húzott, majd 13 méterről jobbal úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a baloldali kapufáról pattant a bal alsó sarokba, 0–1.

10. perc: A visszalépő Camaj ugratta ki a középen egyedül kilépő Navrátilt, aki rávezette a labdát Kovács Dánielre, majd tíz méterről a kapus lábai között a kapu közepébe lőtt, 0–2.

12. perc: Karabeljov ívelte előre a labdát Camajhoz, aki balról befelé tolta, majd 18 méterről jobbal a bal felső sarokba tekerte, 0–3.

15. perc: Csirkovics számította el a labda ívét, Nego elvitte előle a jobb oldalon, középre gurításából Nikolics nyolc méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–3.

18. perc: Nego a Kodrótól visszakapott labdával az ötös sarkáig jutott a jobb oldalon, keresztbelőtt labdáját Bamgboye a túlsó kapufánál becsúszva jobbal, két méterről a jobb aló sarokba lőtte, 2–3.

59. perc: Bese ívelte fel a labdát, Zulj a kapunak háttal állva fedezte azt, majd Csirkovics, Karabeljov és Ötvös között kapura fordult, és 15 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 3–3.

80. perc: Nego jobboldali beadására középen Kodro érkezett, és Kravcsenko mögül hét méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 4–3.

83. perc: A tizenhatos jobboldali oldalvonalánál Kravcsenko és Petrjak lába akadt össze, a védő feldöntötte a lépéselőnybe került hazai játékost. Tizenegyes és sárga lap, Kravcsenko már a második figyelmeztetést kapta, és a kiállítás sorsára jutott.

85. perc: A büntetőből Nikolics jobbal, nagy erővel a balra vetődő Dombót becsapva a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 5­–3.


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló