Tudta, hogy félidőnyi lehetőséget kap

2023-09-26 18:17:44
Kisvárda FC

Az NB I-es csapatunkban bemutatkozó Raul-Martin Stefan úgy vélte nincs mire spórolnia, mindent kiadott magából.

Bombameglepetést keltett, hogy Mátyus János vezetőedző a Ferencváros elleni mérkőzésen a kezdő tizenegybe jelölte Raul-Martin Stefant. A 19 éves, a spanyol mellé a magyar állampolgárságot is megszerző, így a szövetség úgynevezett fiatalszabályának is megfelelő védőt a kisvárdai szurkolók sem nagyon ismerhették, hiszen eddig az NB III-as csapatunkban szerepelt, a „nagyok” között csak néhány edzőmeccsen jutott lehetőséghez. Ezért arra kértük az immár NB I-es futballistát, hogy maga mutassa be eddigi karrierjét.

„A spanyolországi Santa Barbarában kezdtem el futballozni, ott töltöttem négy-öt évet – nyilatkozta magyar Raul-Martin Stefan, aki Lippai Tibor mellett a másik debütálónk volt vasárnap. – Aztán az élvonalbeli Getafe akadémiájára kerültem, egészen a második csapatig jutottam el, mígnem idén télen Kisvárdára igazoltam. Eddig az NB III-as csapatban szerepeltem, úgy éreztem, hogy jól ment a játék, a Fradi ellen pedig bemutatkozhattam a legjobbak között.”

A közvéleményt alaposan meglepte Raul-Martin Stefan bemutatkozása, de vajon az érintett mikor szembesült vele, hogy ott lesz a pályán a kezdő sípszó pillanatában.

„Mátyus János vezetőedző a meccs előtti napon közölte velem, hogy pályára lépek, és úgy készüljek, hogy tervezetten egy félidőnyi játéklehetőséget kapok majd – idézte fel a történteket a fiatal játékos. – Izgultam, persze, hogy izgultam, de ahogy megkezdődött a meccs, elmúlt ez az érzés, feldobott, hogy milyen szép stadionban, milyen remek hangulatban játszhatok. A mester azt kérte, hogy aszerint játsszak, ahogy edzettünk, a többiek is bátorítottak és ha úgy alakult, ki is segítettek a pályán. Úgy voltam vele, minden erőmet beleadom, negyvenöt percen át kijátszok magamból mindent, nincs mire és mivel spórolni. A hajráig nem is volt semmi baj, aztán jött a gól, amelyet mellőlem fejelt Lisztes Krisztián. Ketten is érkeztek a beadásra mellettem, így nem tudtam segíteni a hárításban, és bár összességében bosszant a kapott gól, azért nagyon örülök, hogy sikerült átesnem a tűzkeresztségen, és bízom benne, máskor is bizonyíthatom, lehet rám számítani.”


A borítófotón: A hely, ami örökre emlékezetes marad Raul-Martin Stefan számára, hiszen az NB I-ben ott küldte őt először pályára Mátyus János vezetőedző


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló