Tudnunk kell, mit miért teszünk

2021-08-27 14:25:32
Kisvárda FC

A szokásos heti munka mellett a pszichológiát is elővették a héten csapatunknál – BEHARANGOZÓ.

Először kerültünk olyan helyzetbe, hogy vesztes mérkőzés után kellett készülnie csapatunknak a következő bajnoki fellépésre. A Fehérvár elleni 2–1-es vereséget követően szombaton 16 órától a Mezőkövesdet látjuk vendégül a Várkerti Stadionban.

„Vereséget szenvedni sosem jó, de ilyenkor mindenkinek tudnia kell, hogy a vereség is kollektív, sosem az egyén veszít, hanem a csapat – mondta a kialakult helyzetről Joao Janeiro, csapatunk vezetőedzője. – A heti munkát nem borította fel a kialakult helyzet, a szokásos módon készültünk, fizikai, technikai és taktikai munkát is végeztünk, és ami a vereség után a legfontosabb, a pszichológiát is elővettük.”

Ha az első hazai meccs kapcsán azt állítottuk, hogy a Gyirmótot nehéz legyőzni (ez valóban így is volt), akkor mindez a Mezőkövesdre is igaz. Hasonló meccsre lehet számítani, mint három héttel ezelőtt?

„A Mezőkövesd olyan csapat, amely saját elvekkel és játékmodellel rendelkezik – jellemezte a riválist vezetőedzőnk. – A csapat egy része már jó ideje együtt játszik, és több új játékost hoztak a keretükbe, akik más-más tulajdonsággal rendelkeznek. Teljesen és alaposan fel kell készülnünk a mérkőzésre, és tudnunk kell, hogy mit miért teszünk a mérkőzés során.”

Joao Janiero számára különleges volt a mögöttünk hagyott hét, hiszen meglátogatta őt Portugáliában élő családja, a felesége és a kislánya.

„A múlt héten pénteken érkezett a családom, ott voltak a fehérvári bajnokin, majd velem töltötték a hetet Kisvárdán, pénteken pedig hazautaztak – beszélt kicsit a magánéletéről vezetőedzőnk. – Rövid volt a látogatás, de legalább megtudtam, mennyire fontos az, ha valaki vacsorával vár otthon...”

Elcsíptünk egy pillanatot a héten, amikor vezetőedzőnk a városban tett egy sétát, ennek kapcsán kérdeztük tőle, hogy felismerik-e már az emberek, és illetik-e bíztató szavakkal.

„Naponta járok a városban, ahol az emberek nagyon kedvesek, úgy érzem, szívélyesen fogadtak. Egyesek szeretnek velem beszélgetni, és érdeklődnek a csapat felől, ami mindig nagyon jólesik. Remélem, a szombati meccs után is csupa jót mondhatok majd nekik” – fogalmazott Joao Janeiro.

A fotón: Joao Janeiro családja társaságában feltűnt a stadion lelátóján a múlt hétvégi U16-os tornán


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló