Tudják, mi forog kockán

2021-12-18 09:05:39
Kisvárda FC

Az esztendő utolsó bajnokija után az élre „fagyhat” csapatunk. BEHARANGOZÓ

Túl azon, hogy az őszi elsőségért nem jár semmi, és hogy a jelenlegi további két dobogós egy-egy meccsel kevesebbet játszott (a januári nyitány előtt pótolják egymás elleni meccsüket Felcsúton), azért szögezzük le, hogy a Kisvárda Master Good történelmi esély előtt áll: ha vasárnap nyer a Puskás Akadémia ellen, akkor 2021. december 19. és 2022. január 27. között, vagyis 39 napon keresztül biztos, hogy csapatunk nevével kezdődik az OTP Bank Liga tabellája. És még az is előfordulhat, hogy ehhez egyetlen pontot sem kell szerezni, mert ha a Ferencváros veszít szombaton a Honvéd ellen, és mi legfeljebb hat góllal kapunk ki a harmadik Puskástól, akkor is az élre „fagyunk”.

No, de maradjunk a realitás talaján, és nézzük, öltözőn belül hogyan vélekednek erről a – meglehet – soha vissza nem térő esélyről.

„A fiúk pontosan tudják, ez a mérkőzés mit is jelent a számunkra és a klub számára – mondta a megbízatása ötödik mérkőzése előtt álló megbízott vezetőedzőnk, Erős Gábor. – A munkamorál most is tökéletes volt, viszont azt sem szeretnénk, hogy terhet rakjunk a futballistákra, mert amit idáig elértek, az is kalapemelésre méltó. Ahogy a Mezőkövesd elleni meccs előtt is hangsúlyoztam, ez a helyzet nem teherrel jár, hanem ki kell élvezni minden egyes pillanatát. Nagyszerű kimondani, hogy az első hely megőrzéséért lépünk pályára, de úgy tűnik, legrosszabb esetben is másodikként fordulunk az új évre.”

Érdekes, ez a párharc úgy alakult az NB I-ben, hogy mindkét csapat a másik otthonában játszik eredményesebben. Ez a felek játékstílusából is adódhat?

„Azt nem tudom, hogy miért van ez, véletlenül alakult így, vagy nem, de egyben bízom: ez most némileg megváltozik, és a hazai csapat itthon tartja a három pontot – reménykedik Erős Gábor, aki az ellenfélről, a Puskás Akadémiáról így vélekedik: – A Puskás Akadémia elleni győzelem azért számunkra még mindig bravúrnak számít, hiszen olyan csapatról van szó, amely itthon évek óta a top háromhoz tartozik, ennek megfelelően már többször megmutathatta magát és rutint szerezhetett a nemzetközi porondon. Nagyon jó csapatról beszélünk tehát, amely ellen nagyon nehéz meccsre számítunk, de bizakodóan várjuk ezt a találkozót.”

A szakmai stáb jó formában lévő és önbizalommal teli játékosokkal dolgozhat hétről hétre. Ennek megfelelően a kezdő tizenegy kijelölése kellemes gondot okoz?

„Kicsit igen, bár kisebb-nagyobb problémáink azért már vannak mostanra – így Erős Gábor. – Szívem szerint betennék a kezdőbe tizenhárom-tizennégy játékost is, de erre nincs lehetőségem. Igyekszünk azokat a játékosokat is tűzben tartani, akik kevesebb lehetőséghez jutnak, és továbbra is azt állítom: egy csapat annyira erős, amennyire erős a kispadja, mert tizenegy emberrel nem lehet lejátszani a bajnokságot. Tudom, játékosként nehéz elfogadni, ha valakinek csak a cseresorban jut hely, de onnan is tudnak segíteni. Csapatban gondolkodva, ez mindenhol a világon így működik.”


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló