Továbbmentünk, és kész

2021-02-24 19:41:35
Kisvárda FC

A legfontosabb a nyolc közé jutás kiharcolása volt, a ZTE lesz a következő ellenfél hazai pályán.

Amikor Dragóner Attilával, a Soroksár sportigazgatójával két hete, a Mol Magyar Kupa előző körében találkoztunk, akkor nem is gondoltuk, hogy fia, Dragóner Filip gondoskodik majd a viszontlátásról. A Haladásban játszó csatár góljával nyertek a szombathelyiek Pécsen, így összehozta a sors a keleti és nyugati végek képviselőit – Dragóner Attila pedig már elsősorban a fia játékára volt kíváncsi szerda kora este, 19 fokos tavaszi melegben.

A támadó a második játékrészben jutott lehetőséghez, és az NB II-es házigazda legnagyobb helyzetét puskázta el, pontosabban ziccerből leadott lövését nagy bravúrral védte Dombó Dávid. Ezután kihúztuk a hátralévő időt, és bejutottunk a legjobb nyolc közé.

Ami az első félidőt illeti, a vezető gólig egyértelmű fölényben fociztunk, több helyzetünk volt, megérdemelten vezettünk. Utána jött egy kis megtorpanás, kiegyenlítődött a játék, szünet után pedig már csak ki akartuk húzni győzelemmel, továbbjutással. Azt sikerült is elérni, így a klubtörténet során másodszor jutottunk be a kupa legjobb nyolc csapata közé. Először és utoljára még NB III-as csapatként, 2014-2015-ben volt rá példa, amióta az élvonalban játszunk, idáig még nem jutottunk el.

Az előre elkészített sorsolási ágak alapján azt is lehet tudni, hogy a négy közé jutásért a Honvédot hosszabbításban 2–1-re legyőző Zalaegerszeggel játszunk, március 10-én, hazai pályán. A mi águnkon a másik negyeddöntőt a DVSC és az MTK vívja egymás ellen.


MOL MAGYAR KUPA: NYOLCADDÖNTŐ

HALADÁS–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Szombathely, zárt kapuk mögött, v.: Káprály (Horváth Z., Aradi)

HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Debreceni Z., a szünetben), Mocsi, Devecseri (Tóth M., 66.), Németh Milán – Csilus T. (Németh Márió, 76.), Holdampf – Kállai (Schuszter, 76.), Kiss B., Bosnjak – Jancsó (Dragóner F., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Csirkovics, Leoni – Zlicsics, Karabeljov (Szimovics, 72.) – Navrátil (Camaj, 65.), Bumba (Ötvös, 65.), Kovácsréti (Hej, 90.) – Horváth Z. (Jelena, 65.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Navrátil (0–1) a 25. percben

A gól története

25. perc: Bumba passzolt a tizenhatoson belül helyezkedő Navrátilhoz, aki kissé jobbról, 14 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.


A győztes továbbjutott


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló