Tovább nyújtaná a sorozatát

2019-09-11 18:15:48
Kisvárda FC

Ha szombaton is pályára lép, zsinórban a 25. mérkőzését játszhatja ukrán középpályásunk.

Eddigi 38 mérkőzést játszott az NB I-ben a Kisvárda Master Good. Ezekből csak hármat mulasztott el Roman Karaszjuk, aki a 35 mérkőzésével Felipével holtversenyben második a klub örökranglistáján a 36 meccsel rendelkező Lucas mögött.

Az elmúlt 24 bajnokiból egyet sem mulasztott el az ukrán védekező középpályás, akinek ugyan volt olyan meccse, amikor le- vagy becserélték, de teljes egészében mérkőzést legutóbb tavaly november 10-én, az Újpest ellen mulasztott. Ilyen hosszú sorozattal egyetlen kisvárdai labdarúgó sem rendelkezik az NB I-ben.

„Korábbi csapataimban is jellemző volt rám, hogy ilyen hosszú sorozatokat produkáltam – felelte Roman Karaszjuk, amikor afelől érdeklődtünk, hogy volt-e már ilyen remek szériája. – Szerencsém volt, hogy elkerültek a sérülések, és három dolog kellett még hozzá: edzés, edzés és edzés…”

A középpályás mosolyogva közli mindezt, holott tavaly ilyenkor a legritkább esetben láttuk őt felszabadultan viselkedni.

„Hát igen, nagyon nehezen indult a kisvárdai karrierem – sóhajtott ukrán játékosunk. – Ismeretlen helyre, új országba kerültem, a klubnak is újdonságot jelentett, hogy az NB I-ben indulhatott. Az elején nem jöttek az eredmények sem, és bizony volt olyan időszak, amikor azon gondolkodtam, kérem a szerződésem felbontását. Mostanra már szinte otthonomnak tekintem Kisvárdát, a családommal együtt egyre jobban érezzük magunkat. Nyilván ebben annak is szerepe van, hogy jöttek az eredmények is. Hogy meddig tervezem a sorozatom nyújtását? Addig, amíg hasznára tudok lenni a csapatnak. Ha a szakmai stáb úgy látja, hogy hasznos a játékom, akkor nyilván pályára fognak küldeni.”

Főleg az utóbbi hónapokban, Roman Karaszjukot úgy ismertük meg, mint aki végigrobotolja a meccseket, anélkül, hogy látványosabb megoldások vagy hibák jellemeznék a játékát. Félreismertük a középpályást?

„Ezt nem nekem kell megítélni – felelte az érintett. – Teszem a dolgom a meccseken és az edzéseken is, számomra az a jó visszajelzés, ha játszom.”

Mindezt hallotta Anton Kravcsenko is, aki bekapcsolódott a beszélgetésbe:

„Roman olyan játékos, aki látszólag nem látványosan futballozik, de elvégzi azt a piszkos munkát, amire kevesen lennének hajlandóak és képesek. Nyugodtan állíthatjuk, hogy nélkülözhetetlen tagja a csapatnak” – jellemezte csapat- és honfitársát a sérülésből felépült belső védőnk, Anton Kravcsenko.

Ők ketten még abban is egyetértettek, hogy nem is lehet más cél a Mezőkövesd elleni mérkőzésre, mint a győzelem megszerzése.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló