Tíz emberrel jobban ment

2020-01-25 22:38:52
Kisvárda FC

Az első félidei gyenge teljesítménnyel és a kiállítással nehéz helyzetbe sodorta magát csapatunk, amely veszített az idei nyitányon.

Zúzmarás fák, röpködő mínuszok. Ez lenne a tavaszi nyitány? Ez, hiszen a bajnokságot május közepéig, amikortól igazán lehetne élvezni a jó időt, be kell fejezni. A pályák fűthetők – nosza! Hogy ilyen időben nehezen toborozhatók a nézők, az már nehezen érdekli azokat, akik fordulót írnak ki ezekre az időpontokra.

A kisvárdai szurkolókat azonban egy rossz szó sem érheti, felkerekedtek oda, ahol korábban sem az NB II-ben, sem az NB I-ben nem veszített mérkőzést a kedvenc csapatuk. És bár a papírforma, meg a táblázaton elfoglalt helyezés nem a kedvenceik mellett szólt, azért ne feledjük, a szezon első meccséről volt szó. Ilyenkor mindig új bajnokság kezdődik, a döntetlennel általában senki nem elégedetlen.

Az első tíz percben-negyedórában erőt demonstrált a Várda, inkább nálunk volt a labda, az ellenfél térfelén folyt a játék. A kezdő tizenegyben három új sportoló neve szerepelt, Dombó Dávid a korábbi társak ellen védett, Szlobodan Szimovics jelenléte a középpályán, Nemanja Obradovicsé centerként jelentett újdonságot.

Aztán némileg a Kövesd került mezőnyfölénybe, de semmi esetre sem úgy kellett volna gólt kapnunk, ahogy: szöglet után talált be a házigazda. Nem is annyira mellesleg: a két csapat, szeptemberi kisvárdai mérkőzése is hasonlóan kezdődött. A kisvárdai folytatás görcsössé vált, sehogyan sem akartak veszélyesebbé válni a támadások, ráadásul többen is besárgultak a vendégcsapatból. Az egyikük, Szimovics, aki szünet előtt addig reklamált, mígnem a pirosat is megkapta. Ez volt a második kiállításunk a szezonban, az első is a Mezőkövesd ellen történt, szintén szünet előtt.

Előtte Roman Karaszjukot Claudiu Bumbára cserélte a szakvezetés, így nem maradt védekező középpályásunk. Főleg, hogy a kiállítás után abba a szerepkörbe visszarendelt Sztavrosz Cukalasz is jelezte, a meccs elején összeszedett sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot.

Azt kell mondanunk, a cserék nem tettek rosszat a csapatnak, Bumba, Bohdan Melnik és az első fejpárbaját megnyerő, azzal Obradovicsot helyzetbe hozó Fernando Viana is jól szállt be a játékba. Dombó pedig remekelt a kapuban, harmadik bravúrját bemutatva tartotta versenyben a csapatot az óvatos, de Cseri Tamás vezetésével kontrákra apelláló Kövesd ellen. Tíz emberrel határozottabban jobban játszott a Várda, mint addig, a végén Rubus Tamás fejese után hárított a lázasan védő Szappanos Péter, Gheorghe Grozavtól pedig hiába vártuk a villanásokat, azok nem akartak megérkezni.

Nyert a Mezőkövesd – megérdemelten. A tanulság kisvárdai részről, hogy kiben lehet bízni a folytatásban, és kiben kevésbé. Kár az első félidőért, kár a kiállításért, de előbb-utóbb gólt kell szerezni. Főleg, hogy négy tétmeccs óta az ilyesmi nem jött össze.


OTP BANK LIGA: 17. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (1–0)

Mezőkövesd, 1652 néző, v.: Solymosi (Tóth V., Horváth R. – Csonka, Lovas).

MEZŐKÖVESD: Szappanos – Farkas D., Neszterov, Guzmics, Vadnai – Karnicki, Berecz Zs. – Cseri T., Nagy D. (Pekár, 74.), Besirovic (Meszhi, 89.) – Zivzivadze (Takács T., 83.). Vezetőedző: Kuttor Attila

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Beriosz, Rubus, Protics – Karaszjuk (Bumba, 42.), Szimovics – Grozav, Cukalasz (Melnik, 52.), Kovácsréti (Viana, 67.) – Obradovics. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Neszterov (1–0) a 18. percben. Kiállítva: Szimovics a 45. percben

A fontosabb történések

18. perc: Cseri Tamás jobboldali szöglete után Guzmics pörgette tovább a labdát, amit Neszterov három méterről jobbal lőtt a kapu jobb oldalába, 1–0.

45. perc: Szimovics szabálytalankodott a felezővonalnál, majd lökdösődött és reklamált is, addig-addig, míg a játékvezető a második sárga lap felmutatásával ki nem állította.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló