Tényleg barátságos volt a meccs

2019-11-17 15:54:08
Kisvárda FC

Mindkét félidőben egy-egy gól született csapatunk kolozsvári összecsapásán.

A bajnoki nélküli hétvége sem telt meccs nélkül a kisvárdai csapat számára, hiszen elfogadva a legutóbbi két román bajnokság győztesének, a jelenleg az Európa-ligában vitézkedő CFR Clujnak a meghívását, vasárnap délután Kolozsváron lépett pályára. Akadtak hiányzók, hiszen Teodorosz Beriosz el sem utazott, de a meccs előtt csak edző Anton Kravcsenko és Claudiu Bumba játéka sem jöhetett szóba, a kispadon ülők közül pedig Tischler Patrik bevetése volt kérdőjeles.

Ezzel szemben a Cluj – válogatott és néhány sérült játékos hiányában is – két teljes sort tudott bevetni, így azokat is, akik részesei a remek bajnoki és nemzetközi szereplésnek.

A mérkőzés jótékony célt is szolgált (csapatkapitányunk, Lucas a kezdés előtt egy dedikált mezt adott át kollégájának, Juan Emmanuel Culiónak, hogy a kolozsváriak majd eljutassák azt a ritka betegségben szenvedő ötéves kislánynak, Alexandrának) és a kisvárdaiak minden kívánságát leső mérkőzésszervező, a CFR korábbi játékosa, Hadnagy Zsolt szervezőmunkájának köszönhetően több környékbeli iskolából buszokkal érkeztek a meccsre a gyerekek.

Akik aztán már az első negyedóra végén doboghattak a lábaikkal a hatalmas főlelátó lemez padlóján, hiszen az előrehúzódó védő, Kevin Boli bevette Felipe kapuját. Brazil kapusunkat a folytatásban is előszeretettel foglalkoztatták, de szokás szerint állta a sarat. Az első játékrész hajrájában felbátorodott a Kisvárda, Gheorghe Grozavnak (akinek minden labdaérintését pfujolással „díjazta” a közönség nem gyermekekből álló része a játékos városi riválisnál, az Universitataénál eltöltött évei miatt) volt egy ígéretes baloldali megugrása, de beadását a Real Madridot is megjárt kapus, Jesus Fernández védte.

A CFR szünetben sort cserélt, színre lépett a nyáron az Újpestet elhagyó center, Lacina Traoré is. A második gólt azonban nem ő szerezte, hanem a baloldali beadásra mögüle és Anderson Pico mögül kibújó Catalin Golofca. Ilyen névvel persze nem nehéz gólt szerezni… Jut eszünkbe, a CFR céges autóinak rendszáma is a GOL karakterekből állt.

Kicsit később a nevében a gólszerzés mesterségét hordozó középpályás kevéssel vétette a jobb alsó sarkot, Hugo Seco beadása után pedig Sassá az addigi legnagyobb kisvárdai helyzetből fejelt mellé.

Ez is maradt a legnagyobb lehetőségeink, a hajrára ellaposodott a meccs, egyedül Hugo Seco megugrásai jelentettek eseményt, azok többnyire szöglet kiharcolásával zárultak. A meccs pedig 2–0-s CFR-győzelemmel, a hazaiak játékán érződött, hogy nemzetközi porondon is edződnek.


BARÁTSÁGOS NEMZETKÖZI MÉRKŐZÉS

CFR 1907 CLUJ (romániai)–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (1–0)

Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu Stadion, 1500 néző

CFR. 1. félidő: Jesus Fernández – Butean, Vinicius, Boli, Peteleu – Sylla – Petrila, Aurelio, Culio, Omrani – Rondon. 2. félidő: Hindrich – Susic, Boli (Muresan), Cestor, Ispas – Petrus – Golofca, Bordeianu, Djokovic, Paun – Traoré

KISVÁRDA: Felipe (Zöldesi) – Hej, Rubus (Ene), Protics, Anderson Pico (Baranyai Á.) – Karaszjuk (Melnik), Lucas – Gosztonyi Hugo Seco), Cukalasz (Tischler), Sassá – Grozav

Gól: Boli, Golofca


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló