Teljesült a nagy álma

2022-07-23 19:14:52
Kisvárda FC

Az almati mérkőzésen a kapunk előtt álló játékosunk számára ez a nyár nagy pillanatokat tartogat.

Jól állta a sarat élete első nemzetközi kupamérkőzésén Artem Odincov is. A 21 éves kapust különösen a meccs hajrájában tették próbát a Kajrat Almati játékosai, de sikerült megőriznie kapunkat a góltól, és mivel közben Jasir Asani betalált, előnnyel várhatjuk az Európa-konferencialiga-selejtező visszavágóját.

„Nagyon boldog voltam, hogy az én nevemmel kezdődött a csapat összeállítása, miként annak is, hogy tudtam élni a lehetőséggel – pillantott vissza az Almatiban 1–0-ra megnyert mérkőzésre Artem Odincov. – Ez már csak azért is fontos a számomra, mert ennek a klubnak a neveltje vagyok, tizenhét évesen, még gyerekként érkeztem Kisvárdára, lépésről lépésre haladtam, mára pedig felnőtté váltam. És mutathatom az utat a többieknek, hogy igen is el lehet jutni idáig. Ami a meccs előtti előkészületeket illeti, kedden tudtam meg, hogy én leszek a kezdőcsapat tagja, ami egyrészről váratlanul ért, másfelől viszont valahol számítottam is rá. Természetesen izgultam a mérkőzés előtt, hiszen minden futballista kisfiú álma, hogy ilyen mérkőzéseken léphessen pályára. De ahogy kiléptem a pályára, ez az érzés el is múlt, magabiztosnak éreztem magam. Az volt a célom, hogy a csapat érdekében jól játsszak, és mindent megtegyek a minél jobb eredményért.”

A gól nélkül lehozott mérkőzésnek vajon melyik volt számára a legnehezebb pillanata?

„Valóban az volt a legnagyobb álmom, hogy kapott gól nélkül hozzam le a mérkőzést – felelte Artem. – A legnagyobb védést egy nullás vezetésünknél kellett bemutatnom, amikor a léc alá tartó lövést kellett hárítanom. A folytatásban is arra törekszem, hogy a maximumot nyújtsam, aztán a szakmai stáb eldönti, hogy megkapom-e a bizalmat a jövőben is.”

Mindenesetre ez a nyár máris nagy pillanatokat tartogatott Odincov kapus számára, hiszen tizenegyest hárított a Hajduk Split ellen, élete első nemzetközi kupameccsén pedig nem zördült meg a hálója.

„Mindkét szituáció más, hiszen a Hajduk Split nagy csapat, de az csak egy barátságos mérkőzés volt, igaz, a sérülésem után az volt az első bevetésem – így Artem. – A mostani összecsapáson viszont tétre ment a játék, így természetesen sokkal nagyobb értéke van a teljesítményemnek és az eredménynek is.”


A borítófotón: Artem Odincov (jobbra) a lefújás után a győzelem mellett annak is örülhetett, hogy nem kaptunk gólt

Fotó: Szabó Sándor


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló