Tartalékcsapatunk is Ausztriában

2023-07-11 20:22:49
Kisvárda FC

Három edzőmérkőzést is játszanak NB III-asaink a minél sikeresebb felkészülés jegyében.

Hétfőn este megérkezett az ausztriai Heilingenkreuzba NB III-as csapatunk, amely kedden két edzéssel kezdte meg az érdemi munkát az edzőtáborban. A helyszín egyfelől ismerős, hiszen fiatalajaink tavaly is a határmenti városban vertek tanyát, másrészt közel esik a Németújváron állomásozó NB I-es csapatunk bázisához.

Tartalékcsapatunk szakmai stábjának tagjai azzal kezdtek, hogy a helyszínen tekintették meg a hétfő esti Galatasaray-Kisvárda Master Good barátságos mérkőzést (2–0) Grazban, majd kedden már fokozatosan adagolták a terhelést a játékosoknak.

„Az általunk követett taktikai periodizációnak nagy előnye, hogy a fizikai terhelés mellett taktikai jellegű munkát is tudunk végezni, és a szombati, cigándi edzőmeccsen már lehetett látni ennek kedvező hatását – mondta Gerliczki Máté, a Kisvárda Master Good II edzője. – A két hete, hazai környezetben elkezdett munkát tíz napon át remek körülmények között tudjuk folytatni, és máris azon fáradozunk, hogy az első edzőmeccsen tapasztalt hibákat mielőbb ki tudjuk javítani. Erre lesz három edzőmeccsünk is, amelyeken nagyot léphetünk előre a csapatépítés terén is.”

Tartalékcsapatunk elsőként csütörtökön az SV Kapfenberg II akadémiai csapattal játszik Kapfenbergben – a harmadosztályban szereplő osztrákokkal a korábbi két évben is megmérkőztünk. Két nap múlva, szombaton a szerb másodosztályú Macsva Szabacs lesz az ellenfél, a hazautazás előtti napon, 19-én pedig a helyi osztrák ötödosztályú SV Heilingenkreuz ellen zárják a kinti edzőmeccsek sorozatát a mieink. Azzal, hogy Sikorszki Bence és Heles Jaroszlav újra csatlakozott a csapathoz, és korábban érkező Kristófi Sándorhoz új játékosként érkezett Pongó Dominik, a keret teljesnek tekinthető. A csapat nagyon fiatal, 2005-ös és 2006-os születésű futballisták is vannak benne jócskán, a tartalékcsapatoknál egy mérkőzésen megengedett, 2002-es születésű vagy idősebb futballisták közé Kristófi Sándor, Rubus Tamás és Sikorszki Bence tartozik az edzőtáborozó keretből.


NÉVSOROLVASÁS

A Kisvárda Master Good II kerete az ausztriai edzőtáborban

Kapusok: Márton Ákos, Borisz Ponomarenko

Mezőnyjátékosok: Makszim Babics, Ésik Ákos, Heles Jaroszlav, Nikita Honcsar, Jene Gábor, Ihor Kobeljas, Artur Kozacsuk, Králik Péter, Kristófi Sándor, Pongó Dominik, Ponomarenko Nazar, Puporka Dávid, Rózsa Sándor, Rubus Tamás, Sikorszki Bence, Simon Mátyás, Kirilo Szirota, Tenkács Pál, Makszim Zizics


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló