Tanár úr a középpályán

2021-06-10 12:36:21
Kisvárda FC

A magyar nyelvtudását is folyamatosan fejlesztő szerbiai játékosunk diplomás ember lett.

Diplomás játékossal gazdagodott csapatunk. A tavaly nyáron Kisvárdára igazolt Zlicsics Lázár az újvidéki egyetemen sikeres államvizsgát tett le, és szerdán átvehette testnevelőtanári diplomáját.

Úgyhogy 24 éves középpályásunk a jelek szerint akkor sem tétlenkedett, amikor az edzések és a meccsek közötti pihenőidejét töltötte, illetve a nyári szabadsága alatt is volt más dolga, mint mondjuk csak a nyaralás.

„Befejeztem az újvidéki sportegyetemet, amelynek négy éven át voltam a hallgatója – újságolta dicséretes magyarsággal Zlicsics Lázár, miután figyelmesek lettünk a közösségi felületén általa közzétett jó hírre. – Amikor Kisvardán tartózkodtam, az interneten keresztül kapcsolódtam be az órákba, és magam is így készültem a vizsgákra. Az edzések után olykor nehéz volt rávenni magam a tanulásra, de megérte, és örülök, hogy immár testnevelőtanárnak mondhatom magam, és hogy iskolában is tudnék dolgozni. Igen, a szünetemet tanulásra is használtam, még az egyiptomi nyaralás közben is tanultam egy kicsit.”

Azért, ha minden jól megy, középpályásunk előtt még ott állnak a legszebb futballévek, de ezek szerint nem lehet elég korán a sport utáni életre gondolni.

„Még mindig nem tudom, mit fogok csinálni a játékoskarrierem után, de szeretnék több lehetőséget kínálni magamnak – folytatta a friss diplomás játékos. – Most azt gondolom, hogy a futballban maradok majd, és hamarosan megszerzem az UEFA B edzői diplomát is. Senki sem tudja, mi történik vele tíz év múlva, de most csak a következő kisvárdai szezonomra szeretnék koncentrálni. Remélem, még jobb eredményt érünk el, mint az előző bajnokságban. Illetve van még valami... Miután a minap befejeztem az egyetemet, nem sokáig tartom magam távol a tanulástól, a következő nagy vágyam a magyar nyelv fejlesztése. És a futball mellett most elsősorban erre fogok koncentrálni.”


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló