Támadásban is előre kell lépni

2022-04-22 15:41:42
Kisvárda FC

Legutóbb visszatért a stabilitáshoz a csapat, a DVSC ellen más erényeket is csillogtatni kell. BEHARANGOZÓ

Öt forduló, azon belül három hazai mérkőzés van hátra a bajnokságból – vagyis elérkeztünk a közvetlen hajrához. Szombaton a DVSC ellen szerepel hazai pályán csapatunk, ez jelenleg a keleti rangadó az NB I-ben!

A Puskás Akadémia elleni legutóbbi meccs előtt az volt Erős Gábor vezetőedző óhaja, hogy újra a stabilítás jellemezze a csapatot, a 0–0-s végeredmény arról árulkodik, hogy ez sikerült. A következő lépcső a támadóforma visszanyerése lehet?

„A Puskás elleni mérkőzésen arra fektettük a hangsúlyt, hogy találjunk meg újra azt a stabil játékot, amiből támadásokat indítani, úgy gondolom, ez sikerült – mondta Erős Gábor a DVSC elleni meccs előtt. – Azzal együtt, hogy hazai pályán más feladataink is vannak, ezt a tartást meg kell őriznünk, viszont a támadójátékban is fejlődni kell, gólt vagy gólokat kell szerezni, hogy a győzelmet ki tudjuk harcolni.”

A Debrecen elleni két meccs során a kisvárdain a bátrabb, a másikon az óvatosabb arcát mutatta meg a Loki. Most, hogy a célját, a bennmaradást nagy valószínűséggel már elérte az ellenfél, mire lehet számítani?

„Azt látni lehet, hogy az új edzővel más stílust vett fel a Debrecen, kicsit védekezőbb a felfogása, főleg idegenben, de legutóbb hazai pályán is – véli a vezetőedzőnk. – Mondhatni nem mennek fejjel a falnak, a zártabb védekezés ellen kell megtalálni az ellenszert. Nagy lehetőség előtt állunk, hazai pályán minden adott, hogy begyűjtsük a három pontot, és ha ez sikerülne, akkor újabbat lépnénk afelé, hogy elérjük az álmainkat.”

Úgy tűnik, kiegyenesedtek a kisvárdai a sorok, erősödik a csapaton belüli konkurenciaharc, amiből nyilvánvalóan lehet profitálni.

„Senkinek sem biztos a helye a csapatban, ez fokozhatja a teljesítőképességet, miközben nekünk is van lehetőségünk arra, hogy a játékosokat mi is cserélgetni tudjuk. Fontos a frissesség ilyenkor, amikor már a végéhez közelít a bajnokság. Ez nem sértődöttséget, hanem versenyhelyzetet szül, mindenki érezheti, hogy szükség van rá. Nekünk pedig nagy segítség, ha színesebb a paletta” – állapította meg Erős Gábor.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló