Táborzáró mérkőzések

2022-02-25 18:54:27
VLA

Ukrajnai játékosaink nem akármilyen lelki teherrel léptek pályára – orosz ellenféllel szemben.

Az elmúlt 48 óra eseményeinek ismeretében pikáns mérkőzéssel zárta a törökországi edzőtáborozást a Várda LA U16-os legénysége. Csapatunk – amely ukrajnai születésű gyerekeket is felvonultatott – péntek délután az orosz Krasznodarral találkozott. A mérkőzést 3–1-re nyerte az ellenfél, de az eredmény ez esetben most valóban másodlagos volt.

„Az elmúlt napok történéseit ismerve, mérhetetlenül büszke vagyok minden egyes játékosra – értékelt, most nem is elsősorban szakmai alapon Belényesi Miklós edző. – Nincs rá szó, ami kifejezné, milyen nagyszerű sportemberekről van szó. Az egész stáb nevében szeretném nekik megköszönni ezt a hozzáállást. Ukrajnai játékosaink abban a tudatban léptek pályára, hogy szüleik, nagyszüleik, testvéreik otthonukban háborút viselő országban tartózkodnak. Igazi nagybetűs csapatot alkottunk, mindenki egymásért küzdött.”

„Az egyik legjobb utánpótlás-nevelő központ csapatával találkoztunk, amelyben a csapat tagjainak fele korosztályos válogatott. Nagyiramú mérkőzés játszottunk, talán a döntetlenre rászolgáltunk volna, de vétettünk két nagy egyéni hibát, ez jelentette az eredményben a különbséget. Jó úton járunk, készülünk tovább, hogy a céljainkat elérjük” – evezett át szakmai vizekre Belényesi Miklós, akinek csapatából ezúttal Kancsij Artúr volt eredményes.

Ezenközben U17-es csapatunk, ugyancsak táborzáró mérkőzésen, 11–0-s győzelmet arattak a norvég Gjerdrum ellen.

A VLA két csapata szombaton utazik haza.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló