Táborzáró döntetlen

2023-07-19 20:20:53
Kisvárda FC

Két győzelmet követően az izraeli csapat elleni meccsen a hajrában kiegyenlített az ellenfél. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Utolsó ausztriai, egyben előszezonos mérkőzésére ki kellett mozdulnia csapatunknak, a tengerszint felett 860 méterre található Mönichkirchenben, ellenfelünk bázisán találkoztunk szerdán a Maccabi Petah Tikvával. A környezet lenyűgöző volt, szinte harapni lehetett a levegőt, a helyiek megmutatták nekünk, hogy melyik is a szabad szemmel látható épület, amely már ezer méteren található. Nagyjából onnan ereszkedtek le nap mint nap az edzései és az ellenünk vívott meccs helyszínére a Maccabi játékosai.

Az izraeli élvonalba visszajutott ellenfelünkkel szemben a felkészülési időszakban elővezetett jó szokásunknak megfelelően ezúttal is jól kezdtük a mérkőzést, már ha persze leszámítjuk, hogy a Maccabi találta el először a kaput, pontosabban a lécet. Aztán jött a Jasmin Mesanovic által kiharcolt büntető, amit Lucas váltott gólra. A folytatásban is támadásban maradtunk, jöhettek volna az újabb gólok, de Branimir Cipetic fejesét kipiszkálta a léc alól a kapus, Dominik Kovacicét a kapu torkából vágták ki, a többiek nem találtak célt.

Milos Kruscsics vezetőedző a 60. percig hagyta fenn a kezdőt, tervét némileg keresztülhúzta, hogy Ötvös Bencét a második félidő elején – remélhetőleg csak – kisebb sérülés miatt le kellett cserélnie. Az újonnan érkezők közül Milos Szpaszicsnak és Mario Ilievszkinek is volt helyzete, de azok kimaradtak, az izraeliek pedig egy időre átvették az irányítást, és a hajrában egyenlítettek. A végjátékban az ellenfél tizenhatosán belül pattogott a labda, szögleteket harcoltunk ki, de újabb gólt már nem, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

Ami után csapatunk visszatér a szálláshelyére, mindenki összepakol, a csütörtöki reggeli után pedig irány Magyarország, irány Kisvárda.

Nem volt rövid ez a tizenkét nap, na...


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MACCABI PETAH TIKVA (izraeli)–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Mönichkirchen (Ausztria), 50 néző

KISVÁRDA: Petkovics – D. Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic, Lucas, Ötvös (Körmendi, 52.), Vida K. – Czékus, Mesanovic, Camaj. A 61. perctől: Petkovics – R. Stefan, Lippai T., Cipetic – Navrátil, Szőr, Körmendi, Alic – Szpaszics, Ilievszki, Makowski

Gól: Ben Sahar (84.), illetve Lucas (11-esből, 13.)


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló