Szomorú vasárnap

2023-11-05 15:33:44
Kisvárda FC

A közvetlen riválisnak számító Zalaegerszeg elvitte a három pontot a Várkertből. BESZÁMOLÓ

Esősre, szelesre és hidegre fordult az időjárás, hiába a déli kezdés, a ZTE elleni hazai bajnokit szürkületben, de legalább jó talajú pályán játszottuk.

Óvatosan kezdtek a csapatban, kezdetben inkább a vendégek domináltak, de aztán átvettük az irányítást, és Ötvös Bence, valamint Boban Nikolov távoli lövéssel veszélyeztetett, majd Driton Camajnak is volt lehetősége, Bohdan Melniknek pedig kettő – a másodiknál a kapufát találta el közvetlenül szünet előtt. A ZTE Bedi Bence lövése után járt legközelebb a gólhoz, de Kovács Marcell kipiszkálta a labdát a léc alól. Sok szögletet végezthettünk el ebben az időszakban, de egy sem hozott eredményt.

Ránézve a zalaegerszegi kispadra, sejthető volt, hogy Boér Gábor szünet után azzal a céllal veti majd be Yohan Croizet-t, Antonio Mancét és Meschack Ubochiomát, hogy hatékonyabb legyen a támadójátékuk. Ezzel együtt kisvárdai oldalon akadtak nagyobb helyzetek, Driton Camaj kevéssel vétette el a korábbi kapusunk, Dombó Dávid által védett kaput, előtte pedig Jaroslav Navrátil lőtt a jobb felső sarok mellé. Aztán jött a ZTE-gól, amelyet megint szöglet után kaptunk, és persze, hogy része volt benne Croizet-nak, valamint Mancénak, igaz Sajbán Máté kotorta a kapuba a labdát.

A hosszabbításban Mario Ilievszki egyenlíthetett volna, de közelről kapura lőtt labdáját Dombó védte, így a ZTE elvitte a három pontot a Várkertből.


OTP BANK LIGA: 12. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–1 (0–0)

Várkerti Stadion, 1820 néző, v.: Bognár T. (Buzás B., Kóbor)

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Jovicic, Széles, Alic – Melnik, Ötvös – Navrátil (Ilievszki, 77.), Nikolov (Makowski, 71.), Camaj (Vida K., 71.) – Balogh N. (Czékus, 85.). Vezetőedző: Mátyus János

ZTE: Dombó – Todoroszki (Huszti A., 57.), Szafranov, Evangelu, Csóka Dániel, Medgyes S. (Croizet, a szünetben) – Soltész I. (Ubochioma, 57.), Szendrei N. (Szankovics, 64.), Bedi – Németh D. (Mance, a szünetben), Sajbán Máté. Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Sajbán Máté (0–1) a 74. percben


A gól története

74. perc: Croizet baloldali szöglete után Mance fejelt középről, öt méterről kapura, Kovács Marcell lábbal védett, a kipattanóra Sajbán Máté reagált a leggyorsabban, és két méterről jobbal a kapu közepébe lőtt, 0–1.


Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló