Szögletekből született védőgólok

2018-11-24 20:49:54
Kisvárda FC

Csapatunk nem tudta megnehezíteni a listavezető Ferencváros dolgát a szombati bajnokin.

Nem kétséges, a jobb erőkből álló csapat nyerte meg a szombati mérkőzést a Ferencváros stadionjában. Kisvárdai szempontból az a bosszantó, hogy mindkét gólt szögletből kapta, aminek elhárítása elvileg nem számítana bonyolult feladatnak. Bekerült a kisvárdai csapatba Pavlo Lukjancsuk, elől újra bizalmat kapott Artem Milevszkij és Sergiu Negrut is, míg a Fradiban végül vállalt a játékot Ivan Petrjak.

Az első félidőben bátortalanul játszott az élvonal abszolút újonca, emiatt magára húzta ellenfelét, sorra rúgta a szögleteket a Fradi. Többször is megpróbálták „eladni” a kisszöglet figurát, ami harmadszor sikerült is, így húsz perc eltelte után vezetett a Fradi. Félórát követően, újabb, védő által szerzett találattal pedig már kettővel, és mivel a Kisvárda teljesen veszélytelen volt az ellenfél kapujára (Dibusz Dénes különmozgással őrizte meg az éberségét), úgy tűnt, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Ami akár nyílttá is válhatott volna, ha a második félidő elején Gosztonyi András értékesíti nagy helyzetét, de nem találta el jól a labdát az ötösön belül. Akkor már valamivel bátrabb volta Várda, de mivel a gólokon kívül a Fradinak volt még két, léct eltaláló kísérlete, meg Felipének három nagy védése is, egyértelmű és sima győzelmet aratott a listavezető.

A második félidőben látottakból viszont lehet építkezni a következő meccsekre, amelyen újra el kell kezdeni a pontgyűjtést.


OTP BANK LIGA: 15. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (2–0)

Üllői út, 7543 néző, v.: Vad (Huszár, Bornemissza – Farkas Á., Radványi)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér D., Leandro (E. Rodríguez, 75.)– Varga R., Gorriaran (Bőle, 83.), Petrjak – Lanzafame (Böde, 78.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Ene, Vári B. – Lucas, Mitosevics (Karaszjuk, a szünetben) – Gosztonyi, Milevszkij, Sassá (Ilics, 76.) – Negrut (Horváth Z., 64.). Vezetőedző: Dajka László.

Gólszerző: Frimpong (1–0) a 21., Blazic (2–0) a 33. percben

A gólok története

21. perc: Kisszögletből Varga Roland adott jobbról középre, Frimpong pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 1–0.

33. perc: Varga Roland baloldali szöglete után a hosszú oldalon Leandro fejelte tovább a labdát, amely Beriosz válláról pattant Blazic elé, ő pedig Várit beforgatva, 3 méterről lőtte a bal alsó sarokba, 2–0.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló