Szívesen látott ellenfelek

2021-08-04 18:55:39
Kisvárda FC

Asszisztensedzőnk számára az utolsó edzőmeccs és az első két bajnoki is pikáns.

Ennél pikánsabban nem indulhatott volna a bajnokság Erős Gábor számára. Asszisztensedzőnk játékos- és eddigi edzői pályafutásának meghatározó csapata kétségkívül a Kisvárda, de két olyan klub ellen kezdtük, kezdjük a sorozatot, amely ugyancsak kedves a szívének: a nyitó fordulóban a Ferencváros volt az ellenfél, pénteken pedig a Gyirmót FC Győr érkezik.

„A kör pedig úgy teljes, ha hozzáteszem, az utolsó edzőmeccsünket pedig az ETO FC Győr ellen játszottuk, amely szintén a szívemhez közel áll, hiszen a nevelőklubom – erősítette meg az összefüggést Erős Gábor. – Gyirmóton van az otthonom, de a Ferencvárosban mégis csak az élvonalban szerepeltem, bár azokban a mostoha időkben, amikor a klub és egyáltalán a magyar futball körül finoman szólva sem volt minden rendben. A Gyirmót inkább a családias közegéről ismert, a görögországi légióskodásom után oda tértem haza, úgy gondoltam, hogy ott is fogom befejezni a pályafutásomat, de az élet végül mást hozott, és így kerültem Kisvárdára, ahol már a nyolcadik idényemet kezdem meg.”

Míg a Kisvárda először nyert a Ferencváros otthonában, addig Erős Gábor játékosként többször is volt győztes csapat tagja az Üllői úton. Összehasonlítható. a két érzés: futballistaként vagy az edzői stáb tagjaként győztesen elhagyni a szentélyt?

„Játékosként többször is, edzőként most először adatott meg a győztes meccs az Üllői úton. Nehéz a kettőt összehasonlítani, a pályán más az érzés, de edzőként is nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy három ponttal gazdagodtunk a Ferencváros vendégeként. Játékosnak, stábtagnak egyaránt nagy örömöt okozott a szombati győzelmünk” – vélekedett Erős Gábor.

A szakmai stáb közös erővel mit tud tenni azért, hogy a bajnok ellen aratott idegenbeli győzelem után hazai pályán az újonc ellen is ugyanolyan legyen a fegyelem és az alázat, mint a legutóbbi mérkőzés?

„Ez közös feladata a stábnak, amelynek meg kell értetnie a játékosokkal, hogy bármennyire is gyönyörű győzelem volt ez, de ezért is ugyanúgy három pontot kaptunk, mint bármelyik másikért, nem pedig harmincat vagy negyvenet. Természetesen az nem baj, ha a siker megfelelő önbizalmat ad a folytatásai és a soron következő mérkőzésre, de ne azt a fajtát, hogy akkor is mi vagyunk a Gyirmót elleni meccs esélyesei, ha csak a cipőt tesszük ki a pályára” – mondta a szakmai felkészítésen túli feladatokról Erős Gábor asszisztensedző.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló