Szintet lépett a belső védő

2022-06-07 13:41:57
Kisvárda FC

Már fél éve az első csapathoz tartozik, de karrierje első profi szerződését most írhatta alá.

Olyan játékossal kötött profi szerződést klubunk, aki számára nem idegen az első csapat öltözőjének légköre, és tétmérkőzésen már át is esett a tűzkeresztségen: második csapatunk oszlopos tagja, Králik Péter immár hivatalosan is az NB I-es legénységhez tartozik.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az utánpótlásunkban vannak olyan játékosaink, akik elnyerték a bizalmunkat, ezáltal profi szerződéshez juthatnak, és az elmúlt évi fejlődése alapján Králik Péter is ebbe a körbe tartozik – mondta a szerződés aláírása kapcsán Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – Bízom benne, hogy az elmúlt időszak fejlődési görbéje nem fog megszakadni. Februárban az Újpest elleni kupameccsen már lehetőséghez jutott Peti, de az azt követő sérülése kicsit lassította a további előrelépést, de ha a következő szezonra akadálytalanul el tudja végezni a felkészülést a felnőtt csapattal, akkor az NB I-es bemutatkozása sem várhat sokáig magára.”

A fotón: Králik Péter Révész Attila sportigazgatótól kapta meg első „hivatalos" kisvárdai mezét

Fotók: Ombodi Tamás


A 19 esztendős, cigándi származású futballista (posztját tekintve belső védő) megfordult Diósgyőrben is, mígnem 2021 telén került Kisvárdára, ahol egyből az NB III-as csapat keretének tagja lett.

„Karrierem első profi szerződését kötöttem meg, ami nagy örömmel tölt el – beszélt az érzéseiről Králik Péter. – Remélem, ki tudom tölteni annak teljes időtartamát. A télen kerültem fel az első csapathoz, azóta sokszor edzettem a kerettel, úgy érzem, a beilleszkedésem is jól sikerült, és talán az utóbbi néhány hét, amit nem ott töltöttem, nem fogja ezt a folyamatot megszakítani. Tisztában vagyok vele, hogy ezek után is lehet még szerepem az NB III-as csapatban, de számomra ez se nem probléma, se nem akadály.”

Králik Péter kisvárdai karrierje új szakaszához további sikereket kívánunk!


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló