Szép befejezés Lengyelországban

2023-03-28 11:54:26
VLA

Meccsről meccsre lendült bele U13-as csapatunk a rangos nemzetközi viadalon.

Rangos mezőnyben vett részt nemzetközi tornán a Várda LA U13-as csapata, amely a lengyelországi Lichen Staryban szerepelt hagyományos, nagymúltú viadalon. A 12 résztvevő csapatot két hatos csoportba sorolták, onnan – a gyengébb kezdés ellenére – kiharcolta a felső ágra kerülést a VLA, amely a folytatásban már csak a későbbi tornagyőztes ukrán csapattól kapott ki, és a harmadik helyen zárt.

„Nehezen indult számunkra a torna, sajnos elég későn tudtuk megszereznünk az első győzelmünket, de a csoportmérkőzéseken sikerült beverekednünk magunkat az aranyágra – értékelte a látottakat Deák Béla, a VLA U13-as csapatának edzője. – Az eredmények alakulása következtében sajnos így nem tudtunk pontot vinni a folytatásra, így hiába szerepeltünk a torna végén jól, ez már csak a bronzérem megszerzéséhez volt elegendő. Összességében elmondható, hogy nagyon értékes tapasztalatokat szereztünk. Pozitív, hogy folyamatosan javuló játékot és ebből adódóan eredményeket is produkáltunk, továbbá értékesnek tartom, hogy nyolc mérkőzésből ötöt sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Nagyon sajnálom, hogy a srácok nem kapták el az elején a fonalat, mert akár fényesebb is lehetett volna ez az érem, de a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy ezen a szinten minden hibát könyörtelenül kihasznál az ellenfél. Olyan ritmusa és intenzitása volt a tornának, ami egyértelműen fejlesztő hatással volt a játékosokra és a csapatra is. Nagyon jól szervezett viadalon vehettünk részt, nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is sikerült előrelépnünk csapatépítés terén, és a jövő évi nagypályás bajnokságra való átállásunkat tökéletesen szolgálta, valamint a következő évi keretkialakítás kapcsán is tisztábban láthatunk, mivel a munkácsi partnerakadémiánkról is velünk tartott négy játékos. Szeretném megköszönni a stáb minden tagjának a pozitív hozzáállását, meg kell említeni a logisztikában jártas kollégák nagyszerű munkáját is. Reméljük, a jövőben minél több alkalommal lesz lehetőségünk ilyen tornán megmérettetni magunkat a játékosok fejlődése érdekében. Hálásak vagyunk az akadémia vezetőségének, hogy megteremtették a részvétel feltételeit.


LICHEN WINTER CUP U13-AS NEMZETKÖZI TORNA, LICHEN STARY

Csoportmérkőzések. A csoport: Várda LA–SMS APR Sélesin (lengyel) 0–0, –Warta Poznan (lengyel) 0–2, –Soccer College (lengyel) 0–2, –Wielkopolska Komorniki 4–0, FK Ivano.Frankovszk (ukrán) 5–0. A csoport végeredménye: 3. Várda LA 7 pont – az aranyágra jutott.

Aranyág (1-6. helyért): Várda LA–Mika 05 Ivano-Frankovszk (ukrán) 0–2, –Widzew Lódz (lengyel) 1–0, –Ruch Lviv (ukrán) 2–0.

Végeredmény: 3. Várda LA


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló