Szenvedős döntetlen

2022-03-19 21:40:10
Kisvárda FC

Nem sikerült élni az eséllyel, és előrelépni a második helyre az MTK otthonában játszott gólnélküli meccs következtében. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Annak tudatában léptünk pályára szombat este a Hungária körúton, hogy a másik két dobogós csapat közül a Fradi nyert, a Puskás Akadémia döntetlent játszott Zalaegerszegen, így a győzelem tálcán kínálta a második hely elfoglalásának esélyét, illetve azt, hogy megint öt pont legyen a távolság köztünk és a címvédő között. Az MTK számára a Gyirmót veresége kínálta a lehetőséget, hogy elmozduljon a sereghajtó pozícióból.

Az eltiltás miatt nem szereplő Matheus Leonit Ionut-Andrei Peteleu pótolta a balhátvéd pozíciójában, a jobb szárnyon pedig az élete első és azóta is egyetlen NB I-es gólját a legutóbb ugyanitt szerző Hej Viktor kapott lehetőséget. A Gyirmót elleni meccset sárga lapok miatt kihagyó Ötvös Bence nem nyerte vissza helyét a kezdő tizenegyben. Hazai oldalon korábbi játékosunk, Gheorghe Grozav ugyanabban a lélekállapotban várhatta a mostani meccset, mint a legutóbbit ugyanitt, mert előtte éppúgy győztes gólt szerzett a Honvéd ellen, mint egy hete, és augusztusban lendületben is maradt, és ellenünk is vezetést szerzett csapatának.

Alig egy percet kellett az első kapu irányába tartó lövésre, de Bohdan Melnik 18 méterről a jobb alsó sarok mellé vágta a labdát. Az első cserére sem sokkal többet, Rafal Makowski már a negyedik percben megsérült, helyére jött a következő játékmegszakításkor Ötvös. A vezetést akár a kettő között, emberhátrányban játszva is megszerezhettük volna, de Zlicsics Lázár közeli lövését blokkolták. Az első félidő feléhez közeledve Herdi Prenga tisztázott bátor, de tiszta becsúszással az ötös sarkázó veszélyesen érkező Ylber Ramadanival szemben. A meccs első nagyobb lehetősége Stieber Zoltán előtt adódott, de tíz méterről fölé trafált. A következő támadásnál, a másik oldalon Jasmin Mesanovic megmutatta, hogyan kell az ilyen helyzetet gólra váltani, más kérdés, hogy a többperces videózás végén kiderült, a gólpasszt adó Claudiu Bumba bal lábfeje előrébb volt egy picit, így hiába álltak fel középkezdéshez a csapatok, megállapították a leshelyzetet. Bohdan Melniké volt következő helyzet, lövését Milan Mijatovics védte. Prenga ugyancsak leshelyzet után fejelt kapura, ráadásul Szépe Jánossal összeütközött – csinos kis turbánnal folytatta mindkét játékos. A két rendkívüli esemény miatt hat perc volt a ráadás az első félidő végén, ennek során Grozav került helyzetbe, lövését Dombó Dávid lábbal védte.

A szünetben hármat cserélt a hazaiak edzője, Márton Gábor, támadók érkeztek, jelezve az MTK menekülési szándékát. A döntés másfél perc alatt igazolást nyerhetett volna, de az új beszállók egyike, korábbi játékosunk, Kovácsréti Márk ziccerben nem talált kaput. A túloldalon Bumba sem, holott Mesanovic felperdülő lövése ziccerhez juttatta, de csak talppal találta el a labdát, ami Mijatovicshoz csorgott.

Középpályás labdavesztéseink révén magunkra húztuk az ellenfelet, amely több helyzetet is kidolgozott, de ezeket rendre megúsztuk. Nálunk is jött a frissítés, Jasir Asani állt be a jobb oldalra, Janisz Karabeljov pedig a pálya tengelyébe. Kiegyenlítődött a játék, próbáltuk az ellenfél térfelén tartani a labdát, és Mesanovic, Bumba valamint a csereként beállt Driton Camaj révén volt egy-egy biztató megugrásunk, de nem sikerült pontos lövéssel befejezni az akciót. Az MTK-n is érezhető volt, hogy nyerni akar, de a sok pontatlanság mindkét oldalon meggátolta a veszélyes befejezéseket.

Érett idei negyedik idegenbeli gólnélküli döntetlenünk – és bár a rendes játékidő (szöglet után Bumba lőtt mellé), valamint a hosszabbítás (Camaj oldalszabadrúgása után pattogott ide-oda a labda) utolsó esélye is a miénk volt, maradt is az eredmény, amivel nem sikerült előrelépni a tabellán.


OTP BANK LIGA: 25. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző, v.: Vad (Vígh-Tarsonyi, Szert)

MTK: Mijatovics – Várkonyi, Szépe, Nagy Zs., Sluka – Mezei Sz., Kata M. (Szpirovszki, 68.) – Stieber Z. (Miovszki, a szünetben), Ramadani (Futács, a szünetben), Szakály D. (Kovácsréti, a szünetben) – Grozav (Palincsár, 75.). Edző: Márton Gábor

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Peteleu – Melnik (Karabeljov, 65.), Zlicsics (Camaj, 75.) – Navrátil (Asani, 65.), Makowski (Ötvös, 8.), Bumba – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor


A borítófotón: Ötvös Bence (balra) csereként beállva is csaknem végigjátszotta a mérkőzést


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló