Szenvedés után helyosztó

2018-12-07 09:07:54
Kisvárda FC

OTP Bank Liga, 17. forduló: Szombaton 17 órától a Diósgyőr vendége lesz a Kisvárda Master Good.

Még csak félidejéhez közelít a bajnokság, ezért korai még kijelenteni egy mérkőzésről, hogy kiesési rangadó, viszont három csapat kellően leszakadt már a többiektől ahhoz, hogy megállapítsuk, az egymás elleni eredményeik akár döntőek is lehetnek az alsóházi helyezések kapcsán. Ebbe a körbe tartozik a szombati Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good összecsapás is, amelyen a 13 ponttal tizedik helyen álló hazaiak fogadják a 12 ponttal tizenegyedik újoncot.

„Szó szerint meg kellett szenvednünk a továbbjutásért Szentlőrincen, hosszabbításba torkolló mérkőzésen nem is lehet ez másként – emlékezett még a kedden történtekre Dajka László, csapatunk vezetőedzője. – A kupa az ilyen, nemcsak mi, hanem más csapat is járt már hasonlóképpen. Onnantól kezdve az volt a feladatunk, hogy megtaláljuk a megfelelő edzésmunkát szombatig. Már közvetlenül a keddi mérkőzés után megkezdtük a regenerációt, szerdától mindenki megkapta a kellő terhelést, annak függvényében, hogy mennyit játszott vagy játszott-e egyáltalán a kupamérkőzésen.”

A bajnokság első körében talán épp a DVTK elleni hazai meccsen (1–1) nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt a Várda, de győzelemmel sajnos nem párosult a jó produkció.

„A Diósgyőr elleni hazai mérkőzésre úgy gondolunk vissza, mint amelyiken nagyon sok helyzetet teremtettünk, akkor az ellenfelünknek volt egy kis szerencséje a döntetlennel – folytatta Dajka László. – Ugyanakkor minden meccs más, a DVTK ráadásul feljövőben van, számíthat a szurkolók támogatására is. Mi ezzel nem igazán foglalkozunk, a saját játékunkkal törődünk, és tudjuk, a futball minden szegmensében van javítanivalónk. Ha sikerül javulnunk bizonyos mutatókban, akkor esélyesként léphetünk pályára ezen a helyosztó mérkőzésen, amelyen egyik csapat sem akar majd vereséget szenvedni. Ebből indulunk ki, és kicsit tréfásan fogalmazva, az nyer majd, amelyik több gólt szerez.”


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló