Százados úr, sej, haj!

2018-08-27 13:13:41
Kisvárda FC

Vári Barnabás olyan mérföldkőhöz érkezett, amelyet jelenlegi csapattársai közül csak jó barátja, Lucas ért el.

Századik, kisvárdai színekben játszott bajnoki mérkőzése alkalmából köszöntötte a Várkerti Vitézek szurkolói csoportja Vári Barnabást. A több poszton is bevethető futballista 2015 nyarán érkezett Kisvárdára, akkori társai közül ma már csak Lucasszal szerepel egy csapatban. Vári Barnabás a Puskás Akadémia ellen jubilált, a Diósgyőr elleni meccs előtt vehette át a szurkolók ajándékát, és a szombati mérkőzésen ő szerezte meg az új stadionban az első kisvárdai gólt.

Számon tartja a mérkőzései számát?

Azt tudtam, hogy Lucas előttem jár tizenegynéhány mérkőzéssel, és mivel őt a tavasszal köszöntötték a századik mérkőzése kapcsán, ezért gyanús volt, hogy nekem is közeledik ez az alkalom – válaszolta Vári Barnabás. – Épp a felcsúti mérkőzés után néztem meg az MLSZ nyilvántartását, és akkor döbbentem rá, hogy az volt a századik bajnoki meccsem kisvárdai színekben. A hét elején mondtam is Lucasnak, ő gratulált, ennyiben maradtunk. A héten már nem is gondoltam rá, a meccs elején is a feladatra koncentráltam, így aztán nagyon meglepődtem a köszöntésen. Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám és emlékezetessé tett számomra a mérkőzést.

Ami azt illeti, magának is azzá tette, mégis csak az első kisvárdai gólt szerezte a kisvárdai stadionban. Izgult a büntető előtt?

Éreztem a felelősségét, de igyekeztem arra koncentrálni, hogy úgy lőjem a büntetőt, ahogy mindig.

Hát még milyen emlékezetes lett volna ez a mérkőzés, ha a győztes gól is megszületik…

Ne is mondja. Ezt és a felcsúti meccset is meg kellett volna nyernünk. Mert vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy már jobban játszunk, mint az első négy meccsen, de még mindig nincs győzelmünk. Márpedig fogynak a meccsnek, és nyilvánvalóan bent szeretnénk maradni, ahhoz pedig el kell kezdenünk nyeregetni.

Amikor három éve Kisvárdára igazolt, gondolta volna, hogy eléri ezt a számot?

Ilyesmire nem gondol az ember akkor, amikor csapatot vált, de mivel nem vagyok vándormadár típus, azért benne volt a pakliban. Öt évet játszottam Dunaújvárosban, hatot Paksot, négyet Szolnokot és a negyediket kezdtem most Kisvárdán, ahol jól érzem magam.

És ahol olyan rossz sorozatot még nem kellett átélnie, mint a mostanit, hat nyeretlen meccsel. Igaz, most először szerepel a csapattal az élvonalban…

Korábban is nyilatkoztam már, más úgy egy NB I-es csapatban szerepelni, ha tesz is érte az ember, hogy odajusson a csapat. Mindenképpen maradni szerettem volna, hogy learassam annak a gyümölcsét, amiért három éven át dolgoztam Kisvárdán. Az első négy meccs valóban nem alakult valami jól, de úgy voltam vele, próbáljam meg élvezni minden percét annak, hogy újra az NB I-ben játszhatok. Most már sokkal bizakodóbb vagyok, mert az utolsó két meccsen azért már jobban futballoztunk, tudtunk támadni, dominálni és labdát birtokolni.

Arról van kimutatása, hogy a száz kisvárdai bajnokiját hány különböző poszton játszotta?

Kapus nem voltam, meg talán belső középpályás. Szerepeltem a védelem és a középpálya mindkét szélén, újabban belső védőt játszom és csatárként kezdtem az itteni karrieremet. Úgyhogy hét-nyolc poszton már bevetettek.

Melyik közelük a kedvenc?

Ez a belső védő szerepkör tetszik most nekem. Azt szokták mondani, ahogy korosodik, rutinosodik egy játékos, egyre jobban megérik erre a feladatra. Igaz, korábbi támadóként még vannak könnyelmű megmozdulásaim, hiszen elöl nincs akkora következménye egy-egy hibának, mint hátul. Ezért a meccsek előtt fokozottan is koncentrálnom kell arra, hogy védőként olykor az egyszerű megoldást kell választani. De így is kiélhetem a támadó vénámat, most is volt két ígéretes előretörésem.

Ha a második után visszakapja a labdát…

Érkeztünk középen Horváth Zolival, de Brana Ilics úgy döntött, hogy kapura lő. Csatárként nyilván gólt akart szerezni, meg is dolgozott azért, hogy lőhessen egyet, nem hibáztatom a döntéséért.

A mostanin kívül még egy évig szerződés köti a Kisvárdához. Meglesz a százötvenedik bajnoki is?

Mint jeleztem, nem tartom számon, de ha meglesz, akkor az azt jelentheti, hogy folyamatosan kiharcolom a helyem a csapatban.

Arról tud, hogy szombaton is jubilál? Az MTK elleni meccs lehet az ötvenedik, amit az NB I-ben játszik.

Mindig érnek meglepetések…


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló