Supka Attila ismét munkában

2020-12-11 13:39:06
Kisvárda FC

Vezetőedzőnk tartja a pénteki edzést és a szombati meccsen is ott lesz a kispadon – BEHARANGOZÓ INTERJÚ

Negatív koronavírus-tesztje és több mint tíznapos karanténja után vezetőedzőnk Supka Attila pénteken újra megérkezett a Várkerti Stadionba, és edzésszerelést öltve, mosolygósan (bár a kötelezően viselendő maszk alól ez nem látszott ki, de a szeme mindent elárult) várta az aznapi edzést és készül a szombati, Honvéd elleni meccsre. Bár rossz hírekkel is kellett szembesülnie, hiszen a játékosok közül újabbak tesztje lett pozitív.


– Hogyan bírta a bezártságot? – kérdeztük Supka Attilát, aki különösebb tünetek nélkül vészelte át a két tesztelés közötti időszakot.

– Nehezen, mert ugye az embernek megvan a napi rutinja, amelynek része az is, hogy készül az edzésre és a mérkőzésre. Az utóbbi megmaradt, mert előző ellenfelünket, a Puskás Akadémiát így is feltérképeztem, de az edzések kimaradtak. Közben azért folyamatosan egyeztettem sportigazgatónkkal, Révész Attilával valamint kollégákkal is a csapat munkájáról. Örömmel töltött el, hogy a Puskás Akadémia otthonából ponttal tértünk haza, mostantól pedig a napi munkába is be tudok kapcsolódni.

– A saját csapatából tehát naprakész volt, de vajon a Honvéd elleni meccsre készülődést mennyire nehezítette meg, hogy szombati ellenfelünknél edzőt váltottak?

– Meglátásom szerint a Honvéd az edzőváltás után olyan játékra tér majd át, ami korábban inkább jellemezte, és a biztonságra törekszik majd. Bízom benne, hogy a játékosaink rendelkezésére bocsátott videoanyag segítségére lesz a csapatnak abban, hogy eredményesek legyünk az új tréner által várható játékstílussal szemben is.

– A víruseredmények ismeretében lehetnek változások a megszokott kezdőcsapatban. Az utolsó pillanatokban derülhet ki, hogy kik játszanak?

– Ebben a helyzetben arra is fel kell készülni, hogy egyik pillanatról a másikra sok minden változik. Az én esetem is bizonyítja, hogy különösebb tünet nélkül is távol kellett tartanom magam a csapattól, ez a játékosokkal is megtörténhet. Bízom benne, hogy a hátralévő három meccset egységesen, minél kevesebb hiányzóval abszolválni tudjuk.

– És persze eredményesen, hiszen jó lenne ezt a remekül sikerült őszi szezont még eredményesebbé tenni, ugye?

– Nagyon jó lenne, ha tudnánk még pontokat gyűjtögetni, de a legfontosabb mégis az, hogy a játékosok egészségesek maradjanak. Benne van a csapatban az a potenciál, hogy jó teljesítményt nyújtson az utolsó három mérkőzésen is, és akkor szép őszt zárhatunk. De mindenekelőtt a Honvéd elleni meccset tartjuk szem előtt, megvan arra a lehetőség, hogy sikeresek legyünk. Reméljük, ahogy az utóbbi időben, úgy a játék most is rendben lesz, és ehhez győzelem is párosul majd.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló