Sokat javult a sportszerűség

2021-05-26 11:15:28
Kisvárda FC

Visszapillantó 2020-2021-re: Fókuszban a lapok, büntetések.

A lapok száma alapján messze a legsportszerűbb szezonját produkálta csapatunk az NB I-ben. Sárgából 67-et kaptunk, ami a tavalyi 92-höz képest 27 százalékos csökkenés, azaz javulás. Az első élvonalbeli évünkhöz viszonyítva is jelentős a változás, akkor 86 sárga lapos figyelmeztetésben részesültünk. A 2020-2021-es idényben tehát mérkőzésenként 2,06 figyelmeztetést kaptunk.

Összesen 24 játékosunk részesült sárga lapos megrovásban, a legtöbbször Hej Viktor, hétszer. Rajta kívül még Lucas és Niko Datkovic jutott el odáig, hogy öt sárga lapos eltiltás miatt ki kellett hagynia mérkőzést. A bajnokság hajrájában öt kisvárdai futballista is négy figyelmeztetés birtokában az eltiltás határán lavírozott, ám végül egyikük sem kapta meg az ötödik, büntetést érő figyelmeztetést.

Sárga laposaink a 2020-2021-es bajnokságban: Hej Viktor 7, Niko Datkovic, Lucas 5-5, Fernando Viana, Claudiu Bumba, Cornel Ene, Bohdan Melnik, Matheus Leoni 4-4, Sassá, Rubus Tamás, Szlobodan Szimovics, Jaroslav Navrátil, Herdi Prenga 3-3, Dombó Dávid, Zlicsics Lázár, Lazar Csirkovics, Ötvös Bence 2-2, Sztavrosz Cukalasz, Driton Camaj, Mihai Minca, Jelena Richárd, Horváth Zoltán, Himics László, Janisz Karabeljov 1-1


Ahogy bajnoki évről bajnoki évre, úgy a legutóbbi küzdelemsorozatban körről körre javult a csapaton belüli fegyelem. Amíg az 1-11. fordulóban még 30 (vagyis meccsenkénti csaknem három) sárga lapot kaptunk, addig a második körben már csak húszat (mérkőzésenként kevesebb, mint kettőt), a harmadikban pedig attól is hárommal kevesebb figyelmeztetést gyűjtöttünk be. Egy mérkőzésen a négy sárga lap volt a legtöbb, amit kaptunk, de abból hatszor is (kétszer a Fehérvár, egyszer-egyszer a Budafok, az Újpest, a Ferencváros és a ZTE ellen). A legtöbb sárga lapot a Ferencváros és a Fehérvár ellen gyűjtöttük be – kilencet-kilencet, míg a legkevesebbet, mindössze egyet a Honvéd ellen. Érdekes, a kispestiektől gólból is csak egyet kaptunk (pontosabban magunknak lőttünk öngól formájában) a három egymás ellen bajnokin. Az ellenük játszott két meccsen kívül még a Mezőkövesd és a Paks ellen úsztunk meg egy-egy meccset sárga nélkül. Illetve az április 9-i kövesdi meccsre ez csak annyiban igaz, hogy akkor Cornel Ene két sárgát is kapott, ami kiállítást vont maga után, de az a piros lapok között jelentkezik a statisztikában.

Az egész mezőnyben csak a Ferencváros (62) és a Zalaegerszeg (64) kapott tőlünk kevesebb sárga lapot.

A kapott sárga lapok megoszlása

A bajnoki harmadok alapján. 1-11. forduló: 30. 12-22. forduló: 20. 23-33. forduló: 17

Ellenfelek szerint: Fehérvár, Ferencváros 9-9, Budafok, Újpest 8-8, Puskás Akadémia 7, Diósgyőr, Zalaegerszeg 6-6, Mezőkövesd, MTK 5-5, Paks 3, Bp. Honvéd 1


És ha már a kiállítások szóba kerültek, ebben a tekintetben is a legjobb évünket zártuk. A tendencia szerint évről évre eggyel kevesebb piros lapot kaptunk: 2018-2019-ben még ötöt, 2019-2020-ban már csak négyet, a mostani bajnokságban pedig hármat. Valamennyi esetben (Fernando Viana Zalaegerszegen, Hej Viktor Székesfehérváron és Cornel Ene Mezőkövesden) a második sárga lap vezetett a kiállításhoz, ami egy-egy meccsre szóló eltiltást vont maga után. A korábbi két NB I-es évünkben 2018-2019-ben négy hónapra szóló (Anton Sinder számára ez a büntetés a magyarországi karrierjének végét is jelentette), 2019-2020-ban pedig három bajnoki meccsre (Sztavrosz Cukalasz) szóló eltiltás jelentette a büntetési csúcsot.

A legkevesebb kiállítás csapatrangsorában is dobogón vagyunk, igaz holtversenyben, hiszen velünk együtt a Honvédból és a Mezőkövesdből is csak három játékost állítottak ki a bajnokságban, ennél kevesebbet, kettőt pedig csak a Ferencvárosból.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló