Sok futásra és letámadásra felkészülni!

2023-04-08 12:48:20
Kisvárda FC

A kupadöntőbe jutott zalaegerszegi meccsel zárja csapatunk a húsvéti fordulót. BEHARANGOZÓ

Szemben a legutóbbi négy fordulóval, amikor rendre az adott játéknap nyitómeccsét vívta csapatunk, ezúttal utolsóként kerül rá a sor – a nem túl közeli Zalaegerszegen. Az előnye és a hátránya is megvan annak, hogy az összes többi mérkőzés eredményének ismeretében lép pályára legénységünk.

„A hetvennyolcadik percig szervezettek voltunk, akkor gólt kaptunk és picit elveszítettük a koncentrációnkat – utalt a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni, 2–2-re végződött bajnokira Milos Kruscsics, a második kisvárdai mérkőzésére készülő vezetőedzőnk. – Csak döntetlent játszottunk, noha megérdemeltük volna a győzelmet, de ilyen a futball. Ha hibát követsz el, azt megbüntetik az olyan erős csapatok, mint a Puskás Akadémia. Túlléptünk ezen, folytattuk a munkát és készültünk a Zalaegerszeg elleni meccsre. Sokat dolgoztunk, a játékosok a legjobbjukat nyújtották az edzéseken. Megismert a csapat néhány új elképzelést és alapelvet, amiket nem könnyű elsajátítani, mégis bízom benne, hogy hétvégén már jobb játékra leszünk képesek. Még úgy is, hogy Rafal Makowski továbbra sem bevethető, Enes Alic eltiltott, jó hír viszont, hogy Matheus Leoni visszatérhet az eltiltásának letelte után.”

A Zalaegerszeg sikerélménnyel a háta mögött érkezik a mérkőzésre, a legutóbbi két hazai meccse közül a bajnokin 1–0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost, kedden pedig bejutott a kupadöntőbe, miután az elődöntőben hosszabbítást követően múlta felül a Puskás Akadémiát – ugyancsak 1–0-ra.

„Nem gondolom, hogy előnyösebb helyzetben lennénk amiatt, mert a ZTE kupamérkőzést játszott hét közben így Milos Kruscsics – Nem is szabad abba a hitbe ringatnunk magunkat, hogy az ellenfelünk fáradtabb lehet. Profi csapatról van szó, amelyiknek négy napja volt pihenni és felkészülni a bajnoki összecsapásra, biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk is százszázalékos állapotban várja a hétvégét. Fiatalok, sokat futnak, felvállalják a párharcokat és folyamatosan letámadják az ellenfelet. Nekünk is erre kell készülnünk.”

Kisvárdán a szélsőséges időjárás okozott problémát a héten, a tréner aligha gondolta volna, hogy április első napjaiban még a havazás okozhat gondot.

„Nem kellett változtatni a munkánkon az időjárás miatt, hiszen a klub és a háttérben dolgozó emberek mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb körülmények között dolgozhassunk. A hirtelen leesett nagy mennyiségű hó ellenére is zavartalanul edzhettünk” – jelezte a szakvezető, hogy ezen semmi nem múlhat


A borítófotón: Jasmin Mesanovic is azért feszegeti majd a határait, hogy sikerüljön legyőzni a ZTE-t

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló