Soha ne mondd, hogy soha

2018-11-23 11:57:37
Kisvárda FC

Nem vitás, a Ferencváros otthonában kisebbfajta csodára lenne szükség a pontszerzéshez.

Túl a mindössze egy pontot eredményező, négy mérkőzésből álló hazai sorozaton, szombaton újból idegenben lép pályára a Kisvárda Master Good. Legutóbb október 6-án játszott otthonától távol az élvonal abszolút újonca, akkor 4–1-re veszített a Paks otthonában. És bár legutóbbi fővárosi látogatása alkalmával , szeptember 1-jén1–0-ra nyert az MTK vendégeként a Várda, nem biztos, hogy a mostani sikertelen széria (hat nyeretlen meccs, ezalatt mindössze egy szerzett pont) megszakítására a listavezető Ferencváros otthona a legalkalmasabb helyszín.

„Való igaz, nem vagyunk jó sorozatban, hetek óta keressük a megfelelő és a legjobb stílust a csapatunknak, és egyelőre a meglévő kevés biztató jel ellenére sem mondhatom, hogy megtaláltuk, de a futballra is érvényes: soha ne mondd, hogy soha – kezdett bele mondandójába Dajka László, csapatunk vezetőedzője. – Természetesen az Üllői úti mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, utána viszont három olyan mérkőzésünk maradt ebből az évből, amikor a pontszerzés reális esélyével léphetünk pályára. Az Üllői úti mérkőzésen olyan pozitívumokat szeretnék látni, amelyekből a következő mérkőzésekre erőt meríthetünk.”

Az ilyen nívós ellenfelekkel szemben, gyönyörű és hangulatos stadionban vívandó mérkőzéseken két dolog történhet a játékosokkal: vagy feldobja őket a környezet vagy remegő kezekkel-lábakkal lépnek pályára. Nem vitás, előbbiekből szeretne többet látni a vezetőedző.

„Mindkét csapatnak teljesen másak a céljai, ráadásul a magyar rekordbajnok találkozik az élvonal abszolút újoncával – így Dajka László. – A futballban bármi előfordulhat, még az is, hogy a Ferencváros szerzett gól nélkül veszített Szombathelyen. Ha ez megtörténhetett, akkor teljesen feltartott kézzel nem kell pályára lépnünk. Egyéni képességek terén előrébb tart az ellenfelünk, ez nem vitás, számunkra az a legfontosabb, hogy úgy jöhessünk le a pályáról, mindent megtettünk a jó eredmény eléréséért.”

A szombati vendégcsapat soraiban nem léphet pályára a hosszabb ideje sérült Jánvári Gábor és Mihajlo Rjasko mellett a II-es csapat megye egyes bajnokiján a térdére rúgást kapott Temur Parcvanija és az Újpest elleni meccs bemelegítésekor megsérült Anderson Pico sem játszhat, Gosztonyi András és Ene Kornél viszont újra a rendelkezésre áll. A Ferencvárosnál a válogatottól egyaránt sérülten tért vissza a macedón Sztefan Szpirovszki és az ukrán Ivan Petrjak – ők kihagyni kénytelenek a szombati mérkőzést.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló