Senkire és semmire nem lehetünk tekintettel

2024-03-01 13:11:49
Kisvárda FC

A tavasz egyik legjobb formájában lévő csapata, a ZTE ellen kell rálelni a győztes útra. BEHARANGOZÓ

Hiába játszottunk már az őszi tabella első négy helyezettjével februárban hazai környezetben, a következő, sorban idei ötödik itthoni meccs nehézségi foka sem csökken, hiszen a tavaszi eredmények alapján listavezető Zalaegerszeg a vendégünk szombaton 14.30-tól. Kiváló 2024-es szereplésének köszönhetően a zalaiak eltávolodtak a veszélyes zónától, holott arra lehetett előzetesen számítani, hogy ők lehetnek az egyik fő riválisaink a bennmaradásért vívott harcban.

„Tisztában voltunk vele, hogy a Zalaegerszeg játékosállománya kiváló, ezt igazolták is, hiszen öt mérkőzésen véletlenül nem lehet tizenhárom pontot szerezni – jellemezte a riválist Feczkó Tamás vezetőedző. – Ugyanakkor nem lehetünk tekintettel arra, hogy jó passzban van az ellenfelünk, mi akarunk lenni az első csapat, amely tavasszal a bajnokságban legyőzi a Zalaegerszeget.”

Az ebbéli törekvéseket vajon segíti, hogy szerdán még kupameccset játszott a csapat Tiszakécskén, ahol 3–0-s győzelmet aratva jutott be a negyeddöntőbe? Azóta kiderült, a négy közé jutásért az MTK Budapest lesz az ellenfél hazai pályán április elején.

„Ahogy a meccs előtt is beszéltünk róla, minden sikerélményre szükség van, ezért megbecsültük a tiszakécskei győzelmet – így Feczkó Tamás. – A siker javítja a hangulatot és erősíti a csapatszellemet, ezt szeretnénk meglovagolni szombatra. A csütörtöki edzés a regenerálásról szólt, pénteken került előtérbe a taktikai. És bár bőven voltak hiányzóink, bízunk benne, hogy a sérülés miatt edzéseket és a szerdai meccset kihagyó öt játékosból minél többen a rendelkezésre tudnak állni.”

Aki viszont biztosan nem léphet pályára szombaton, az Lippai Tibor, hiszen védőnk begyűjtötte ötödik sárga lapját, így egymeccses eltiltás vár rá. A maródiak közül pedig Enes Alic pénteken kisebb térdműtéten esett ő, balhátvédünkre nagyjából egyhónapos kihagyás vár.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló