Semmi sem magától értetődő

2023-02-03 09:37:29
Kisvárda FC

A zárt kapus kispesti bajnokin a mi szurkolóink ott lehetnek, a csapat pedig győzelemre tör. BEHARANGOZÓ

Két olyan csapat találkozik a szombati, zárt kapus kispesti bajnokin, amelyek az idei első fordulóban vívott mérkőzésükön a második félidőben még győzelemre álltak, ám egyikük sem szerzett pontot. A Budapest Honvéd 1–0-s vezetésről kapott ki 2–1-re Újpesten, míg csapatunk, a Kisvárda Master Good hátrányból megfordította a meccset 2–1-re a Paks ellen, ám a vége 2–2 lett.

„Igyekeztünk rövidre zárni a Paks ellen történteket, és minél hamarabb előre tekinteni, nem pedig rágódni a múlton – mondta csapatunk vezetőedzője, Török László. – Természetesen a szükséges elemzéseket elvégeztük, a hibákat is kielemeztük, de rámutattunk a pozitívumokra is, így például arra, hogy hátrányból meg tudtuk fordítani az eredményt, ami a csapat erejét mutatja. Ami a Honvédot illeti, sokkal jobb csapatnak tartjuk annál, mint ahogy szerepel, amit bizonyít, hogy kimondottan erős és domináns futballal rukkolt ki az első félidőben, más kérdés, hogy szünet után már nem. Óva intenék bárkit is attól, hogy lekezelje az ellenfelet, vagy magától értetődőnek gondolja a mi győzelmünket. Persze meg szeretnénk nyerni a szombati összecsapást, de a három pontért biztos nagyon meg kell majd küzdenünk.”

Míg a korábbi években rendre eredményes volt a csapat a Honvéd ellen, szeptember elején váratlannak mondható vereséget szenvedett tőle hazai pályán. Azért az 1–0-s vereségért fűtheti a csapatot a visszavágás vágya.

„Természetesen szeretnénk feledtetni azt a kisiklást, de mivel annyira kicsi a különbség a csapatok között, a fejekben már aligha az él élénken, hogy van törlesztenivalónk a Honvéddal szemben, hanem hétről hétre az hajt mindenkit, hogy a minél jobb szereplés és helyezés megszerzésének reményében minden egyes pontra és győzelemre szükségünk van – így Török László.

A mérkőzés, mint a beharangozó írás elején jeleztük, zárt kapus, de a vendégszektorra ez nem vonatkozik, az teljes kapacitásában (916 fő) megtölthető. Így a mérkőzés előtt a vendégpénztár kinyit. Hazai oldalon 14 éven aluli gyerekek léphetnek be a stadionba és a kisvárdai iskolák szervezetten utazó tanulói is képviseltetik majd magukat a vendégszektorban.


A borítófotón: Janisz Karabeljov eltiltása letöltése után akár vissza is térhet a csapatba

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló