Segíthet az újdonság ereje

2022-08-03 19:04:11
Kisvárda FC

A meccset megelőző sajtótájékoztatón vezetőedzőnket a várható stílusunkról és a műfüves pálya jelentőségéről kérdezték. BEHARANGOZÓ

Másodszor is felkerekedett csapatunk, hogy szerencsét próbáljon a nemzetközi kupaporondon. Az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körében a norvég Molde FK az ellenfelünk, az első meccset csütörtökön 19 órakor játsszuk a skandináv kikötővárosban.

Csapatunk a mérkőzés időpontjában edzett a találkozó helyszínén, az Aker Stadionban, előtte videózott a szállodában, a hivatalos sajtótájékoztatón pedig Török László vezetőedző és Ötvös Bence vett részt a stadionban.

„A sűrű menetrend ellenére természetesen felkészültünk a Moldéból, amelynek tiszteljük a múltját és az eredményeit. A Kajrat elleni párharc előtt már tudtuk, kik lehetnek a lehetséges ellenfeleink, és láthattuk, hogy újabb futballkultúra, a skandináv képviselőjével kell megküzdenünk. Ez a csapat végül a Molde lett – kezdte bevezetőjében Török László, akitől azt kérdezték, védekező, avagy támadó taktikával lépnek majd pályára. – Ezt nem fogom elárulni, olyan játékra törekszünk majd, ami eredményre vezet. Ezzel együtt nem szeretnénk engedni a passzokra alapuló stílusunkra, kérdés, mit enged majd ebből az ellenfél.”

Egy másik kérdés arra vonatkozott, hogy miként tudnak alkalmazkodni a műfüves pályához játékosaink, és mekkora hátrányt jelent, hogy szurkolóik hiányában kell játszaniuk.

„Azért a távolabbra eső magyar bajnokikon is előfordul, hogy nincsenek jelen a szurkolóink, voltunk már sikeresek idegenben több ezer hazai drukker előtt is – így Török László. – Ami pedig a pályát illeti, mi is hibrid játéktéren játszunk otthon, és vannak műfüves pályáink is, még ha nem is ilyen technológiájúak, mint az itteni stadionban. Az újdonság varázsa pedig akár még fel is dobhatja a csapatot.


EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

MOLDE FK (norvég)–KISVÁRDA MASTER GOOD

Molde, Aker Stadion, csütörtök, 19.00

Vezeti: Igor Sztojcsevszki (Dejan Kosztadinov, Goce Petreszki – tartalékjátékvezető: Marjan Dejanoszki) – északmacedónok


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő