Rosszul lehet, lélektelenül soha

2020-01-22 17:47:40
Kisvárda FC

A szurkolói ankéton az új játékosok átvehették a névre szóló mezüket.

A várakozás ismét nagy – erre utalt a szurkolók érdeklődése a szokásos szezon előtti ankéton, amelyet hagyományosan a Bessenyei-gimnáziumban tartottunk. Talán nem is az a megfelelő szó, hogy szezon előtti, hiszen mire igazából kitavaszodik (legalábbis reméljük, hogy ez márciusig megtörténik), lemegy hét bajnoki forduló. Azokon a meccseken nagyon sok minden eldőlhet, főként, hogy februárban négyszer is itthon játszunk.

Szóval maradjunk annyiban, hogy a bajnoki folytatás előtti találkozóról volt szó – ezt hangsúlyozta Dajka László vezetőedző is, aki a felkészülés menetéről beszélt. De csak azok után, hogy Leleszi Tibor polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, azzal a neki tetsző Simon Tibor-féle idézettel, miszerint rosszul játszani lehet, de lélektelenül soha. Az egykori Fradi-játékos szavai talán az új futballistákat is megérinthették, mindenesetre ők a csapatkapitánytól, Lucastól vehették át mezeiket. Mind az öten, tehát Szlobodan Szimovics, Nemanja Obradovics, Fernando Viana, Jelena Richárd és Dombó Dávid is viszontláthatták magukat a kivetítőn, hiszen az eddigi pályafutásuk egy-egy emlékezetes jelenetével kedveskedtünk nekik.

Révész Attila sportigazgató az utánpótlásnál történt változásokról is beszélt. Nyilvánosan most először jelentette be, hogy a Várda Labdarúgó Akadémia elnyerte a tíz kiemelt státuszú akadémiai hely egyikét, ami komoly fejlesztésekkel és humán erőforrás bővítéssel jár. Nagyvállalatként működik tovább a klub (a sportigazgató hangsúlyozta azt, hogy klubban gondolkodnak, nem pedig külön felnőttcsapatban és utánpótlásban), 119 alkalmazott foglalkoztatására nyílik lehetőség. Közülük az irányítás csúcsán álló duót, Szentes Lázár szakmai és Forrás Zoltán operatív igazgatót is az ankét keretében mutatták be.

Ami pedig az előttünk álló idényt illeti, a feladat nehéz, még ha jobb is a helyzet, mint egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor a riválisok mindegyike nagy erősítésbe fogott a télen, ezért a kisvárdaiak sem tétlenkedhettek. Olyannyira, hogy Révész Attila előrevetítette még egy játékos érkezését – őt a napokban jelenthetik be.

Dr. Seszták Miklós, Kisvárdához ezer szállal kötődő kormánybiztos is magához ragadta a szót, megköszönve a csapat és a stáb áldozatos munkáját, a támogatók szerepvállalását valamint a szurkolók kitartását. Utóbbiak felé elhangzott egy olyan kérés is, hogy próbáljanak nagyobb önmérsékletet tanúsítani a bekiabálásokat illetően, hiszen a klubot érintő következő büntetés akár zártkapus mérkőzés is lehet. Seszták Miklós abbéli reményének adott hangot, hogy büszke kisvárdaiként továbbra is az élvonalban szeretné látni a csapatot.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló