Revansvágy nincs, motiváltság van

2023-05-13 14:25:50
Kisvárda FC

Korábbi csapata, az Újpest elleni vezeti harcba a jelenlegit a kisvárdai vezetőedző. BEHARANGOZÓ

Három fordulóval a bajnokság zárása előtt matematikailag még nem biztos csapatunk bennmaradása az OTP Bank Ligában, egy győzelemre még szükség lehet a nyugodt befejezéshez. A 31. fordulóban, vasárnap 15.30-tól az Újpestet fogadjuk – azt a csapatot, amelyet legutóbb, csaknem három hónapja legyőztünk (2–1) a bajnokságban, ugyancsak hazai pályán. És akkor még a jelenlegi vezetőedzőnk, Milos Kruscsics irányította a lilákat.

„Abból a szempontból valóban különleges a mérkőzés, hogy több mint egy évet töltöttem Újpesten és jó emlékeket szereztem abban az időszakban – nosztalgiázott Milos Kruscsics. – A távozásom óta eltelt másfél hónap, vannak még természetesen érzéseim, de igyekszem csak a csapatomra fókuszálni és arra, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből. Talán két héttel korábban több érzelem lett volna bennem, ezt a pályán kívül hagyom, arra koncentrálok, hogy megfelelően felkészítsem a csapatomat. Nincs bennem revansvágy, ugyanakkor motivált vagyok, ám más mérkőzések előtt sincs ez másképp.”
Mi kell ahhoz, hogy végre nyerni tudjon a csapat? A legutóbbi két idegenbeli mérkőzés (Paks 0–2, Ferencváros 0–3) nem sikerült, hazai pályán pedig három döntetlen (Puskás Akadémia 2–2, Mol Fehérvár FC 0–0 és Budapest Honvéd 2–2) a szerb edző mérlege.
„Az utóbbi hazai mérkőzéseken közel voltunk a győzelemhez – állapította meg a szakvezető. – A Puskás Akadémia ellen kettő nullára vezettünk, mégsem nyertünk, a Fehérvárral gól nélküli döntetlent játszottunk, pedig megvoltak a lehetőségeink, de nagy helyzeteket hagytunk ki, sőt tizenegyest is, míg a Honvéd ellen kétszer vezettünk, ám nem zártuk le a meccset. Ebben kell javulnunk, nagyobb koncentrációra van szükség a mérkőzések végén. Egyébként a motiváció és a hozzáállás rendben van, de nem követhetünk el hibákat.”
Mi változhatott azóta Újpesten, hogy Milos Kruscsics le-, míg Nebojsa Vignjevics színrelépett? Nyilván nem válik csapatunk kárára, hogy vezetőedzőnk jól ismeri korábbi játékosait.
„Minden edzőnek megvan a maga elképzelése a játékról, mindenkinek különböző a stílusa és annak megfelelően változtat a csapatán – így Milos Kruscsics. – A játékosokat viszont ismerem. Tudom, hogy gyorsan támadnak, ha szabad területet kapnak, nagyon veszélyesek. Említhetem Csoboth Kevint, Simon Krisztiánt, a szélen Branko Pauljevicset vagy Fernand Gourét, aki erős és mozgékony csatár. Fel kell készülnünk a kontráikra és elvennünk annak a lehetőségét, hogy gyors akciókat vezessenek.”

Csapatunk a nyolcadik pozícióban állva fogadja a hatodik Újpestet, mindössze egyetlen pont a fővárosiak előnye a Kisvárdával szemben. Milos Kruscsics nem számíthat az egyaránt öt sárga lapos eltiltása miatt nem bevethető Dominik Kovacicra és Jaroslav Navrátilra.


A borítófotón: Jasmin Mesanovic a legutóbbi, Honvéd elleni hazai mérkőzésen két gólt szerzett

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő