Részese lenne a fejlődésnek

2020-07-08 12:16:56
Kisvárda FC

Megszólaltattuk, új vezetőedzőnket, Supka Attilát.

A szerda délelőtti bejelentéssel eldőlt, hogy Supka Attila veszi át a vezetőedzői teendők ellátását NB I-es csapatunknál. A rutinos, 57 éves szakembernek ebben a minőségében a Békéscsaba, a DVSC (amellyel két-két bajnoki címet és Szuperkupát nyert), a Budapest Honvéd (Magyar Kupa-győztes volt vele 2007-ben), a Zalaegerszeg és a Pécsi MFC után a Kisvárda Master Good a hatodik élvonalbeli klubja, és a nyolcadik NB I-es ciklusa, hiszen a kispestieknél három különböző időszakban is dolgozott. Ugyan Révész Attila sportigazgató korábbi nyilatkozatában arról is szót ejtett, hogy valószínűleg külföldi edzője lesz a csapatunknak, azt sem vetette el teljesen, hogy külföldi tapasztalattal rendelkező magyar edzőt szerződtet. Utóbbi szempontnak Supka Attila is megfelel, hiszen dolgozott Ausztriában és Cipruson is.

„Révész Attilával már egy ideje kapcsolatban álltunk, beszélgettünk az esetleges közös munkáról, de azt is említette, hogy nem én vagyok az egyetlen jelölt, hanem külföldi szakemberekkel is kapcsolatban áll – mondta megkeresésünkre új vezetőedzőnk, Supka Attila. – Vázolta a klubmodellt, azt, hogy egyre több szerepet kíván szánni az akadémián nevelkedett fiataloknak, és ez a szemlélet tőlem sem áll távol, hiszen a Honvédnál többen is, így a Bobál-testvérek, Vécsei Bálint vagy éppen Szendrei Norbert is nálam mutatkoztak be az élvonalban, és azóta valamennyien meghatározó labdarúgóvá váltak az NB I-nek. Beszéltünk az első, és az új bajnoki évben már NB III-as második csapat közti átjárásról, ebben a tekintetben Szentes Lázár akadémiai szakmai igazgatóval kell majd együtt dolgoznunk.”

A legfontosabb azonban mégis csak az NB I-es csapat eredményessége lesz. Mik lesznek az elvárások a csapat és vezetőedzőjével szemben?

„Alapvetően a biztos bennmaradás elérése, miközben mindannyian azt szeretnénk, hogy az minél előbb és minél jobb helyezéssel valósuljon meg – felelte Supka Attila. – Az első két év után megvetette a lábát a Kisvárda az első osztályban, most jöhet az az időszak, amikor talán már bátrabban tervezhetünk. Ismerem a csapatot, tudom, hogy jó játékosok alkotják a keretet, erről személyesen is meggyőződhettem, amikor ellenfélként Kisvárdán jártam. A Révész Attila által felvázolt erősítési tervekkel előrébb léphetünk, és amikor személyesen megismerem a csapatot, akkor nekem is lehetnek még új játékosokra vonatkozó elképzeléseim az esetleges hiányposztokra. Ahányszor Kisvárdán jártam, rendre érzékelhető volt a klub fejlődése, bízom benne, hogy ennek a folyamatnak a részese lehetek a továbbiakban is.”

Supka Attila a hétvégén érkezik Kisvárdára, előbb a stábtagokkal, majd kedden a játékosokkal is találkozik.


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló