Rendezték a sorokat a Soroksár ellen

2018-05-07 18:47:24
Kisvárda FC

Most már ki lehet mondani: a Kisvárda egyetlen győzelemre került attól, hogy feljusson az élvonalba.

Kiderült, nemcsak a kiesés ellen küzdő vagy a dobogóért hajtó csapat ellen nehéz futballozni, hanem olyannal szemben is, amely számára már nincs különösebb tétje az NB II-es bajnokság hátralévő fordulóinak.

Mert a Soroksár bizony alaposan megizzasztotta a Kisvárdát, amely végül 3–1-re megnyerte a vasárnapi, hazai bajnokiját. És mivel veszített a várdaiakat követő Békéscsaba és döntetlent játszott a Nyíregyháza Spartacus, a várkertiek három pontra kerültek attól, hogy véglegessé váljon a feljutásuk. Ennek begyűjtésére még négy fordulójuk maradt.

– Azért fontos és értékes a vasárnapi győzelmünk, mert jól játszó ellenfelet sikerült legyőznünk – értékelte a látottakat Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Szép gólokat szereztünk és voltak még további helyzeteink, amelyeket értékesíthettünk volna, és akkor talán valamivel könnyebben gyűjtjük be a három pontot. Azt is el kell ismerni, hogy a kulturáltan játszó Soroksár okozott nekünk meleg pillanatokat, mint például az első félidő végén, amikor beszorítottak bennünket, és bizony vártuk a szünetet, hogy rendezni tudjuk a sorokat.

A gólokat mindig jó ütemben szereztük, az első kettőt azért, mert mindkét félidőt jól kezdtük velük, a harmadik után pedig elkerültük, hogy a vendégek szépítését követően igazán izgalmas legyen a hajrá. Ha a helyzetek számát nézem, akkor mindenképpen megérdemelt a győzelmünk.

A Kisvárdának ezúttal mindhárom cserelehetőségét gyorsan ki kellett használnia, hiszen Izing Martint és Horváth Zoltánt sérülés miatt kellett lehozni, a soroksári szépítés után pedig taktikai jellegű volt a harmadik változtatás.

– A védőnknek kifordult a bokája, kétgólos csatárunknak pedig a térdével ütközött, emiatt kellett őket lecserélni – ecsetelte a változtatásokat Kondás Elemér. – Oláh Gergő pályára küldésével kalkuláltunk, hiszen stabilabbá kellett tenni a középpályánkat, és ez jól sült el, hiszen beállása után jól megtartotta a labdát, és gólt is szerzett. Elégedett lehettem a csereként pályára lépők teljesítményével is.

A feljutás pedig nagyon közel, egyetlen győzelemnyire került a csapathoz, és azt vasárnap a Kazincbarcika vendégeként akár be is gyűjtheti a Várda.

– Jó, de a Kazincbarcika otthonában nem olyan könnyű nyerni, ezt mi tudjuk Péterrel, hiszen mindketten játszottunk Barcikán – mosolygott össze Kondás Elemér a meccset követő sajtótájékoztatón soroksári kollégájával, Lipcsei Péterrel. – Putnokon lesz a mérkőzés, biztos, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket, de a győzelem reményében utazunk oda, hiszen siker esetén elérnénk a célunkat.

És ezzel végre Kondás Elemér is kimondta, amire hosszú hetek óta nem tudtuk rávenni…

Monokli a szülinapra

A meccs napján 29. születésnapját ünneplő kisvárdai csapatkapitány, Lucas Bertucci szokása szerint fáradhatatlanul robotolt – pedig mindkét szeme alatt monoklival játszott.

– Szerdán Dorogon kaptam egy könyököst az orromra, és amikor a negyedik játékvezetőnél reklamáltam az esetet, ő azt mondta, hogy csak összefejeltünk – így Lucas. – Most ugyanaz a spori állt az oldalvonalnál, és a meccs után mutattam neki, hogy talán mégis könyökös volt az…

És ahogy lenni szokott, ezúttal is kaptam egy rúgást éppen ugyanoda, de nem bánom én, ha tiszta kék-zöld folt leszek a bajnokság végére, csak legyen meg a feljutás.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló