„Rendben leszünk szombatra”

2023-01-24 16:51:45
Kisvárda FC

Nosztalgia nincs benne az első NB I-es gólja miatt, középpályásunk a nyitányon is győzelemhez segítené csapatunkat.

Az NB I-es csapat felvette tehát a bajnoki ritmust, immár nem a tavaszi szezonra, hanem kifejezetten a Paks elleni szombati nyitányra (jegyinfók ITT) készül. A kedd délelőtti edzés így a dinamikus láberőfejlesztésből állt, ehhez segédeszközként előkerültek a gátak, szalagok és kötelek. Persze nem kell mindjárt kiképzőtáborra gondolni, de az például kifejezetten jó hírnek számított, hogy a decemberben térdműtéten átesett játékosunk, Ötvös Bence – ahogy az egész felkészülést – a keddi edzést is teljes egészében bírta.

„A december másodikai térdműtétem ellenére szerencsére el tudtam kezdeni a felkészülést a csapattal, ehhez az is kellett, hogy az év utolsó hónapjában is végig keményen dolgoztam – mondta Ötvös Bence. – Végig százszázalékos munkát végeztem, és közben nem is fájt a térdem, így mindhárom törökországi edzőmeccsen is lehetőséghez jutottam. A saját szempontomból azt mondhatom, hogy jól sikerült a felkészülés és jó erőben is érzem magam, de a csapatról is elmondható mindez. Remek ellenfelekkel tudtunk játszani, az eredmények is olyanok voltak, amilyeneket reméltünk. Az utolsó meccset a cseh Sigma Olomuc ellen is megnyerhettük volna, de kétgólos előnyről döntetlen lett a vége, ám úgy vagyunk vele, inkább ilyenkor jöjjenek ki a hibák, mint a hétvégi bajnokin. Most már csak az van hátra, hogy a meccsek előtti munkát elvégezzük, ahogy azt minden bajnoki előtt szoktuk, és így rendben leszünk szombatra.”

Ötvös Bence karrierje első NB I-es gólját épp a Paks ellen szerezte 2021. májusában, az 5–1-re megnyert hazai mérkőzésen. Az a meccs nemcsak „Csöpi” első élvonalbeli góljáról is emlékezetes, hanem arról is, hogy az a siker klubtörténet – holtversenyben – legnagyobb különbségű győzelme volt akkor (azóta már két 5–0-s győzelemmel sikerült azt megdönteni).

„Ugyan az első gólomat valóban a paksiak ellen szereztem, de csak emiatt nincs bennem nosztalgia – így Ötvös Bence. – Játszottam már azóta a tolnaiak ellen többször is, további gólokat szerezhettem volna, de sajnos nem sikerült. Most is azon leszek, hogy győzelemhez segítsem a csapatot, az a legfontosabb.”


A borítófotón: A kedd délelőtti edzésen Ötvös Bence is végezte a gyakorlatokat az ellenállásos kötél „segítségével"


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló