Ránk esteledett, de láttuk, hogy nyertünk

2023-07-13 23:07:12
Kisvárda FC

Az újabb Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő edzőmeccs-ellenfelünket sikerült legyőzni. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Eurómilliókban mérhető játékosokat is bevetett ellenünk a Topolyai SC, amely a szerb bajnokság második helyezettjeként a Bajnokok Ligája selejtezőjére is készülhet, és ott egy fordulóval később, a harmadikban kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe, mint előző ellenfelünknek, a török bajnok Galatasaraynak.

Az ausztriai Németújvárból indulva, Magyarországon keresztül közelítettük meg a csütörtöki edzőmeccs helyszínét, a szlovéniai Muraszombatot, amelynek stadionjában játszottunk a TSC-vel. Az időjárás borúsra, esősre váltott, de a kezdésre elállt az eső és kitisztult az ég.

Tíz percet sem kellett várni az első gólunkra: Branimir Cipetic jobbról, ballal húsz méterről úgy kilőtte a jobb felső sarkot, hogy csak úgy füstölt. Jó tudni, hogy nemcsak Driton Camaj képes az ilyen megoldásokra a másik oldalról. A szerbiaiak kapufával válaszoltak a gólra, majd Czékus Ádám, a topolyai akadémia neveltje vitte ki a labdát a félpályáról, de nem tudott túljárni a potom másfél millió eurót érő kapus, Veljko Ilics eszén.

A második félidőt is gyors góllal kezdtük, Ötvös Bence átadását Driton Camaj váltotta gólra. A Topolya igyekezett szépíteni, és ezt meg is tette, a keret legértékesebb játékosainak egyike, Ifet Djakovac szerezte a gólt. A szünetben szakadni kezdett az eső, amely el sem állt a meccs végig, villámlott, mennydörgött, alig lehetett látni, olyan sötét lett, de azt tisztán kivettük, hogy legyőztük a BL-selejtezős, kiesése esetén is biztosan Európa-liga-főtáblás, a legjobbjaival felálló ellenfelet.

És edzőmeccs ide vagy oda, ez volt az igazán nagy durranás.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

TOPOLYAI SC (szerbiai)–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–1)

Muraszombat (Szlovénia)

TOPOLYA: V. Ilics (N. Simics) – Krsztics (A. Csirkovics), Sztojics, Calusic (Jorgics) – A. Sztojkovics, Radin (Kuveljic), Djakovac (Cvetkovics), N. Petrovics – Miloszavljevics (Sós B.), M. Pantovics, Mircevszki

KISVÁRDA: Kovács M. – D. Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic (Navrátil), Lucas (Körmendi), Ötvös (Szőr), Vida K. (Alic) – Czékus (Szpaszics), Mesanovic (Ilievszki), Camaj (Makowski)

Gól: Djakovac, illetve Cipetic, Camaj


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló