Rangos nemzetközi viadalt rendezünk

2021-08-17 11:23:28
VLA

Hat U16-os csapat, köztük a Hajduk Split és a Dinamo Kijev lép színre a Várkertben.

Bajnokok Kupája néven rendezünk rangos U16-os nemzetközi viadalt, amelyben egyben Neumann Gábor emléktorna lesz. A kisvárdai Várda Labdarúgó Akadémia alapító igazgatója idén április 29-én hunyt el, így életében már nem tudta megvalósítani nagy álmát, hogy nagyszabású korosztályos viadal helyszíne legyen Kisvárda. Az emlékét is ápoljuk azzal, hogy létrehoztuk az augusztus 21-22-i megmérettetést, amely a néhai kiváló futballista, edző és sportvezető nevét viseli. A torna megrendezésével hagyományt szeretnénk teremteni.

A Várkerti Sporttelepen szombaton és vasárnap az alábbi klubok U16-os csapatai lépnek fel: Hajduk Split (horvát), Dinamo Kijev (ukrán), SK Csíkszereda (romániai), Munkács FA (kárpátaljai) valamint a Puskás Akadémia FC és természetesen a rendező Várda LA. A Bajnokok Kupája elnevezés sem a véletlen műve, hiszen az érkező csapatok a hazájukban vagy bajnoki címet szereztek a maguk korosztályában vagy nagyon közel jártak ahhoz.

A Hajduk Splitnél és a Dinamo Kijevnél évtizedek óta kiváló a nevelőmunka, a magyar kormány segítségével létrejött és működtetett csíkszeredai akadémia is egyre meghatározóbb Romániában, a partnerakadémiánknak számító Munkács fiataljai is felveszik a versenyt Ukrajna legjobbjaival, míg a Puskás Akadémia a tavalyi U15-ös bajnokcsapatával érkezik, a Várda LA pedig ugyanabban a mezőnyben a negyedik helyen végzett.

A hatcsapatos torna sorsolását péntek este készítik el, a résztvevő feleket kétszer hármas csoportba sorolják. A csoportokon belül szombaton körmérkőzést rendeznek a Várkerti Sporttelep két pályáján, egyszerre mindig csak egy meccset játszanak. A másnapi helyosztókon pedig a csoportok azonos helyezettjei mérkőznek előbb az ötödik, majd a harmadik helyért, a döntőt pedig 16 órától rendezik a Várkerti Stadionban.

A szurkolók számára a belépés ingyenes, viszont érvényes védettségi igazolványhoz kötött.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló