Rajzolni sem lehetett volna szebbeket

2022-08-28 18:39:49
Kisvárda FC

Vissza az élre! – vasárnapi győzelmünkkel újra a tabella tetején zártuk a hetet. BESZÁMOLÓ

Nyilván csalóka még kicsit a tabella, nagyjából felénél tart az első kör, vannak elmaradt mérkőzések, de nem mutat rosszul, amikor csapatunk neve látható a tetején. Első helyünket szombaton, a Kecskemét győzelmével elveszítettük, de bíztunk benne, hogy csak átmenetileg, ahhoz pedig minimum egy pontra szükségünk lett volna a Fehérvár elleni vasárnapi kánikulában játszott mérkőzésen.

Szakmai stábunk nem változtatott a Zalaegerszeg elleni győzők névsorán, a Fehérvár pedig nyolc helyen ugyanazzal a csapattal állt fel, mint csütörtökön a Köln ellen, a három új ember egyike korábbi játékosunk, Claudiu Bumba volt. Annyira jó kezdésre azért nem számíthattunk, mint tavaly decemberben, amikor a 22. percben már 2–0-ra vagy idén áprilisban, amikor Fehérváron a 12. percben már 3–0-ra vezettünk. Óvatosabb is volt a nyitány, de a 23. percben nem akármilyen esélyhez jutottunk: Jasir Asani egyedül vitte a kapusra a labdát, de lövése után Kovács Dániel nagy bravúrral, lábbal védett. Hat perc múlva pedig a lécre tolta Anton Kravcsenko jobb felső sarokba tartó fejesét. Ne hallgassuk el, hogy az első félidő utolsó néhány perce a Fehérváré volt, de komoly veszélyt csak Dárdai Pál nagy lövése (Hindrich Ottó parádés röppálya után védte) és Loic Nego kaput elkerülő kísérlete jelentett.

Meglehet, a fehérváriaknál az első félidei hajrá alapján arról beszéltek a szünetben az öltözőben, miként lehet megnyerni a mérkőzést, bátrabbá vált az ellenfél, ezt pedig gólokkal használtuk ki. Tizenkét perc alatt berámoltunk hármat, de olyanokat, hogy az akciókat egyrészt rajzolni lehetne, másrészt az edzőképző tanfolyamokon kellene mutogatni. Driton Camaj kipókhálózta a bal felsőt, majd visszaadta a kölcsönt (vagyis a gólpasszt) a zseniális gól fejelő Jasmin Mesanovicnak, a kettő között pedig Jasir Asani beadása és Rafal Makowski fejese ment élményszámba.

Még nyíltabb játékra váltott a Fehérvár, voltak is helyzetei, majd a VAR-ozás után megadott tizenegyesből szépítettek is. A hajrában inkább csapatunk előtt nyílott lehetőség az eredmény megváltoztatására, de Vida Kristopher lövését blokkolták, majd a kapus védte, a hosszabbításban beálló Mario Ilievszki a szintén csereként bevetett Lucas nagy labdájából pedig a kapufát találta el.

Maradt a 3–1, azok örömére is, akik a meccs előtt ennyit tippeltek a mérkőzés eredményére. Egymást követő második meccsünket nyertük meg ilyen módon, a veretlenségi sorozatunk április 9-e óta immár tizenegy mérkőzés óta tart, ami klubrekord.


OTP BANK LIGA: 5. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC 3–1 (0–0)

Várkerti Stadion, 2340 néző, v.: Bognár T. (Buzás B., Kóbor)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ötvös, 72.) – Asani (Navrátil, 72.), Makowski (Lucas, 83.), Camaj (Vida K., 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 94.). Vezetőedző: Török László

FEHÉRVÁR: Kovács D. – K. Larsen (Lednjev, 81.), Stopira, Sabanov – Nego, Bumba (Bamgboye, 53.), Fiola, Heister (Rúben Pinto, a szünetben) – Dárdai P. (Hangya, 57.) – Kodro, Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerző: Camaj (1–0) az 51., Makowski (2–0) az 55., Mesanovic (3–0) a 63., Kodro (11-esből, 3–1) a 70. percben


A gólok története

51. perc: Mesanovic tartotta meg a labdát a fehérvári a felezővonalnál, Stopirát és Larsent is lerázta magáról, majd nagyszerű ütemben ugratta ki a bal oldalon Camajt, aki rávezette Larsenre a labdát, befelé tolta, majd az öt és feles sarkáról jobbal a bal felső sarokba bombázta, 1–0.

55. perc: Makowski indításával Asani a becsúszó Sabanov mellett elvitte a labdát a jobb oldalon, a tizehatoson belülre érve ballal középre adott, Makowski pedig három méterről a kapu közepébe fejelte, 2–0.

63. perc: Hej indítását Larsen elszámította, így Camaj lódult meg a bal oldalon, még a saját térfeléről. A tizenhatos sarkához érve ballal beadott, Mesanovic pedig tíz méterről nagy erővel fejelte a jobb felső sarokba a labdát, 3–0.

70. perc: Nego jobboldali szöglete után Larsen fejelte tovább a labdát, ami Hej karját is érintve kötött ki Hindrich kezében. A VAR-ozás után a játékvezető tizenegyest ítélt, mert, a büntetőből Kodro jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát a jó irányba vetődő Hindrich keze mellett, 3–1.


A borítófotón: Jasmin Mesanovic nem akármilyen gólt fejelt – ezzel lett 3–1

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló