Premier a bajnok otthonában

2018-07-20 10:32:17
Kisvárda FC

Szombaton 20.15-től Felcsúton, a Mol Vidi FC ellen lép pályára a Kisvárda Master Good – Kondás Elemér vezetőedzőtől megtudtuk, mit remél a bajnoki rajttól.

Kondás Elemér utóbb azt nyilatkozta, tavaly azért is szerződött Kisvárdára, hogy történelmet írjon a csapatta. Sikerült, hiszen a vezetőedző irányításával története során először jutott az élvonalba a Várda. A szombati első meccsen, a Mol Vidi FC otthonában pedig garantált, hogy történelmet ír a tréner, hiszen ő lesz az első szakember, aki NB I-es meccsen a kispadról irányíthatja a csapatot.

„Nagy várakozással tekintek a premier elé, vártam már, hogy visszatérhessek az élvonalba – mondta Kondás Elemér. – A kiváncsiságot illetően tavaly sem volt más a helyzet, miként a játékos, úgy az edző is várja a szezon elejét, hiányzott már az adrenalinfröccs, ami a meccsekkel együtt járt. Túl vagyunk a felkészülésen, amely kapcsán nem a kifogásokat kerestük, hanem a megoldásokat. Tény viszont, amit a szurkolói ankéton is elmondtam, hogy csapatépítést tekintetében menetközben is lesz feladatunk, a mérkőzések kovácsolhatják majd igazán egységessé a sok helyről érkezett játékosokat.”

A bajnoki rajt nem akármilyen feladatot tartogat csapatunk számára, hiszen a címvédő vendégségében lép pályára. De egyáltalán, az első négy meccsen az első négy helyezett ellen lép pályára a Várda – szombaton, aztán a Honvéd és az Újpest ellen idegenben, majd augusztus 11-én érkezik a stadionavató meccsre a Ferencváros.

„Jól ismerem a Vidit, hiszen több játékossal, így Juhász Rolanddal, Viníciussal, Loic Negóval, Stopirával, Pátkai Mátéval vagy éppen Kovács Istvánnal ellenfélként már találkoztam, Varga József pedig a játékosom is volt. Friss élményeink is vannak a Vidiről, hiszen láthattuk őket a Bajnokok Ligája-selejtező-mérkőzéseken, a továbbjutásukhoz ezúttal is gratulálok. Hogy mivel lennék elégedett ellenük? Természetesen a győzelemmel, hiszen akkor lehet igazán boldog az edző és a szurkoló, ha nyer a csapata. Ugyanakkor adott esetben, az is jelenthet kapaszkodót, hogy milyen teljesítményt nyújt egy csapat, ez nálunk most különösen aktuális, hiszen alakulóban vagyunk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de bízom benne, hogy már az első fordulót követően kerül pont a nevünk mellé.”

A keretből Horváth Zoltán és Mihajlo Rjasko térdsérülés miatt nem léphet pályára.


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló