Portugál az új vezetőedzőnk

2021-05-20 15:30:10
Kisvárda FC

A Szegedről is ismert, más futballkultúrákban is megfordult Joao Janeiro aláírta szerződését.

Aláírta szerződését NB I-es csapatunkhoz, így annak vezetőedzője lesz az új bajnokságban Joao Janeiro. A 39 éves portugál szakember nem ismeretlen Magyarországon, hiszen a 2018-2019-es bajnokságban már dolgozott Szegeden, ugyanakkor nemzetközi rutinnal is rendelkezik.

Az Európa-ligába jutott portugál CF Belenenses csapatánál asszisztens edzőként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, az ugyancsak portugál élvonalbeli Estoril Praia SAD együttesénél elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Az Egyesült Államokban a Next Level Sports és az Oklahoma Roughnecks csapata foglalkoztatta, utóbbi klubnál az utánpótlásképzést is felügyelte.

Korábban szakmai kapcsolatban állt a spanyol Athletic Bilbaóval abban az időben, amikor az argentin Marcelo Bielsa volt a vezetőedző, a Chelsea-vel az olasz Roberto Di Matteo menedzseri időszakában, az orosz Zenittel az ugyancsak olasz Luciano Spaletti edzősége alatt.

Joao Janeiro aláírta szerződését Kisvárdára


„Már korábban is kapcsolatban álltunk egymással, folyamatosan követtem a futballról alkotott filozófiáját, elemzéseket kértem tőle a mérkőzéseinkről és játékosainkról – indokolta a választást Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak. Más kluboknál is jellemző a fiatalítás az edzői stábban, mi is szeretnénk az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra. Ráadásul korábbi magyarországi munkahelyéről, Szegedről is sikerült feltérképeznünk őt. Tudjuk, hogy némi tapasztalatra van szüksége, de a mi utunkon megfelelő személyiség lehet, főként azért, mert az akadémiánk szakmai igazgatója, Szentes Lázár felügyelni fogja a munkáját, és az ő együttműködésük lehet a garancia arra, hogy az együtt meghatározott munkamódszer sikeresen tudjon működni. Joao Janeiro az általunk is alkalmazott taktikai periodizációhoz illeszkedve olyan edzésmódszereket mutatott be nekem, amelyeket korábbi pályafutása során magasabb szinten művelt, és ezt a területet is tudja fejleszteni, ami az egész klubra hatással kell, hogy legyen. Feladatai közé tartozik majd továbbá a játékosok egyéni fejlesztése is, az akadémián pallérozódó és tehetséges futballisták teljesítményének külön elemzése is.”

Az új vezetőedzőnkkel, Joao Janeiróval készített interjút hamarosan olvashatják.


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló