Pont az az egy (ön)gól döntött

2019-12-07 22:54:16
Kisvárda FC

Harmadszor is 1–0-ra kaptunk ki az Újpest vendégeként – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A meccs előtt arra is kerestük a választ, hogy valóban ennyire kicsi lenne a különbség az Újpest és a Kisvárda Master Good között, mint ahogy a tabella mutatja. Vagyis egy gól, amellyel a lilák megelőzték a szabolcsiakat? Nos, a jelek szerint tényleg annyi, hiszen az újpestiek pályaválasztása mellett harmadszor is 1–0-ra győzték le a kisvárdaiakat.

Felipe kiválásával újoncot avattunk a kapuban Zöldesi Illés személyében, és az összeállításban szereplő második nevet sem ott szoktuk megtalálni, ahol annak gazdája most játszott. Gosztonyi András a pécsi kupameccset jobbhátvédként fejezte be, az Újpesti elleni pedig bajnokit ott kezdte. A meccs hangulata olykor az edzőmeccsekét idézte, de egy-egy meglódulásnál azért mindkét tábor tűzbe jött. A két kapus közül elsőként az újonc Zöldesit foglalkoztatták az újpestiek, majd Banai Dávidnak kellett kétszer nyújtózkodnia, előbb Sztavrosz Cukalasz lövését piszkálta ki a jobb felső sarokból (nem biztos, hogy bement volna a labda, de a vetődés kétségkívül mutatós volt), majd a szöglet után Gosztonyi ívelt fejesét piszkálta ki a léc alól. A kapusok tehát bemelegedtek a hűvös időben a kétségkívül mutatós „albérletben”, az Illovszky-stadionban, és amikor Zöldesinek másodszor lett volna dolga, csak kínos mosollyal az arcán vette tudomásul, hogy Anton Kravcsenko épp annyira fejelt bele a labdába Obinna Nwobodo lövése után, hogy azt ne tudja kivédeni. Öngóllal szerzett vezetést az ellenfél (ahogy szinten napra pontosam egy évvel Diósgyőrben is), és Kravcsenko már az előző meccsen, a Honvéd ellen is közel járt ahhoz, hogy a saját kapuját vegye be, de akkor a léc kisegítette.

Az első félidő hátralévő része szinte csak lecsorgott, de azért Gosztonyi kecsegtető helyzetből végezhetett el szabadrúgást, amely a sorfalról vágódott szögletre. Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a Kisvárda, de a veszélyesebb támadásokhoz kellettek a cserék is. Claudiu Bumbának volt egy ígéretes bal oldali megugrása, de a cserejátékos a 81. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez, amikor a Tischler Patrik által oldalra pörgetett labdát Gheorghe Grozav úgy lőtte váratlanul, éles szögből kapura, hogy azt Banai csak kiütni tudta, épp Bumba elé, aki három méterről ballal az üres kapu fölé lőtt. Hogy ennek a helyzetnek legyen tétje, ahhoz Zöldesinek többször is védenie kellett, úgyhogy az Újpest is közel járt a 2–0-hoz.

Nem volt jó meccs és csapatunk sem játszott jól. Ez a meccs az ékes bizonyítéka, hogy a pontszerzéshez nem is kellene feltétlenül jól játszani, ha sikerül értékesíteni azt az egy hatalmas helyzetet. Ez most nem jött össze, így az Újpest megtörte a „hazai” átkot, és győzelemmel (a szezonban mindössze a másodikkal hazai környezetben…) búcsúzott ideiglenes otthonától.

És igen, az eredmény arról árulkodik, hogy most éppen egy góllal volt jobb az Újpest…


OTP BANK LIGA: 15. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (1–0)

Illovszky Rudolf Stadion, 1446 néző, v.: Bognár T. (Georgiou, Kóbor – Bogár, Lovas)

ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Heris, Risztevszki, Burekovic – Szankovics, Obodo – Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 91.), Bjarnson (Simon K., 64.) – Feczesin. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

KISVÁRDA: Zöldesi – Gosztonyi, Kravcsenko, Rubus, Protics (Kovácsréti, 89.) – Lucas, Karaszjuk – Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) – Grozav. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Kravcsenko (öngól, 1–0) a 34. percben

A gól története

34. perc: Nwobodo vette vissza a labdát a jobb oldalon, az alapvonalnál, befelé húzott, majd a tizenhatoson belülre érve éles szögből kapura lőtt. Labdája minden bizonnyal Zöldesi zsákmánya lett volna, de az ötösön helyezkedő Kravcsenko fejjel beleszúrt, így az a kapu bal oldalában kötött ki. Öngól, 1–0.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló