Picivel nagyobb is ez a hal

2020-12-06 01:28:24
Kisvárda FC

Az első nagy ziccer a miénk volt, de összességében meg kellett küzdeni a döntetlenért Felcsúton – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Zaklatott hét végére tett pontot a szombat esti felcsúti mérkőzésünk. A felkészülésnek és a hangulatnak sem tett jót az a fajta bizonytalanság, amit a vírushelyzet szült, hiszen a szakmai stábból hárman, a játékoskeretből négyen dőltek ki. A felcsúti kezdőcsapat ugyan „szóról szóra” ugyanaz volt, mint a Budafok elleni, de a legutóbbi gól nélküli döntetlen után a szakmai stábnak lehetett volna terve Niko Datkoviccsal, Kovácsréti Márkkal, Tonci Kukoccsal valamint Fernando Vianával is, nem beszélve a továbbra is sérült Szlobodan Szimovicsról. Apropó, szakmai stáb. Supka Attilát Révész Attila sportigazgató helyettesítette vezetőedzőként és tartalékcsapatunk edzője, Kocsis János is csatlakozott a szakvezetéshez.

A Puskás Akadémia sorai már teljesen kiegyenesedtek, nyoma sem volt annak a csikócsapatnak, amely szeptember elején 3–0-ra nyert a Várkertben. Azt a meccset egyértelműen az első gól döntötte el, és sokat segíthetett volna rajtunk, ha ezúttal miénk az első találat. Meg is volt rá az esély, de a Claudiu Bumba szenzációs indításával ziccerbe kerülő Jaroslav Navrátil lövését védte Tóth Balázs.

Csapatunk nem veszített stílusjegyeiből, vagyis igyekezett labdajáratásból helyzetbe kerülni, és Sztavrosz Cukalasznak is volt egy ígéretes lövése, amit a kapus kipiszkált a jobb alsó sarokból. A túloldalon Dombó Dávid visszavetődve ütötte ki Yoell Van Nieff lövését, majd Szolnoki Roland rontott a kapu torkában. Az első félidő kiegyenlítettségét a statisztikai adatok is igazolták, egyedül szögletből végzett el kettővel többet (összesen hatot) a házigazda.

Sarokrúgásbeli fölényét a második félidő elején tovább növelte a Puskás, amely a kisvárdaiak egyéni hibáiból jutott el a rögzített helyzetekig. Összességében azonban jól állt a lábán a vendégvédelem, amire szükség is volt, mert negyed órán keresztül rá tudta erőltetni akaratát csapatunkra a házigazda. A felcsútiaknál kettesével érkeztek a friss erők, Révész Attila azonban kivárt a cserékkel. A hajrában aztán magasított a csapaton, Horváth Zoltán és a cserét kérő Navrátil helyére érkező Jelena Richárd bevetésével a felívelésekre helyeződött a hangsúly, és sikerült is levenni a terhet a védőkről, így összességében biztosan őriztük meg az egy pontot.

Zsinórban másodjára játszottunk gólnélküli döntetlent, de ahogy lefújás után vendégoldalon elhangzott, a kis hal is hal. És ha lehet ilyet mondani, ez egy picivel nagyobb is, mint a múlt heti, hiszen mégis csak idegenben, a tavalyi bronzérmes otthonában akadt a horgunkra. Arról nem beszélve, hogy aktuális riválisunkkal szemben meg is védtük a dobogós helyezésünket, de ami fontosabb: tovább gyarapítottuk pontjaink számát.


OTP BANK LIGA: 13. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Antal P. (Albert I., Bornemissza – Csonka B., Radványi)

PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Urblík (Komáromi, 60.), Van Nieff (Baluta, 76.) – Slagveer (Plsek, 60.), Knezevic, Kiss T. (Tamás N., 83.) – Mance (Venecek, 76.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navrátil (Jelena, 83.), Bumba (Zlicsics, 77.), Sassá (Karaszjuk, 92.) – Camaj (Horváth Z., 77.). Sportigazgató: Révész Attila


A borítófotón: Csapatkapitányunk, Lucas (jobbra) és Urblík József nagyot csatázott a középpályán

Fotó: nso.hu


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló