Pedig felbillent a pálya

2021-04-04 16:26:17
Kisvárda FC

A második félidőben, emberelőnyben nagy fölényben futballoztunk, de nem sikerült begyötörni a győztes gólt – BESZÁMOLÓ

Szabics Imre bemutatkozása miatt került igazán reflektorfénybe a forduló húsvétvasárnapi nyitómérkőzése, hiszen a korábbi 36-szoros válogatott támadó – azok után, hogy szerdán még az osztrák válogatott kispadján ült másodedzőként a dánok által 4–0-ra megnyert világbajnoki-selejtezőn – először vezette harcba a fehérváriakat az április elsejétől érvényes kinevezése óta. Persze, ettől minket jobban érdekelt, hogy sikerül-e pontot vagy pontokat szerezni a bennmaradás minél előbbi kiharcolása érdekében.

Ezügyben nem tett jót a célnak, hogy tovább gyarapodott a sérültlista: Szlobodan Szimovics vádlija meghúzódott a hétközben, így ő is felült a lelátóra – éppen Lucas mellé, akivel a Fehérvár január 27-i legyőzésekor (2–1) még a pályán tettek sokat, Szimovics éppenséggel gólt is lőtt. A középpályán így keletkezett lyukat Supka Attila vezetőedző Bohdan Melnikkel foltozta be, az alapesetben jobboldali védőt játszó futballistánk az NB II-es időket idézve a pálya tengelyében jutott szerephez.

Ugyan nem volt durva az első félidő, mégis repkedtek a színes lapok. Ennek Fiola Attila lett az „áldozata”, miután a válogatott játékos megkapta második figyelmeztetését, így a 35. perctől emberelőnybe került csapatunk. Addigra a Kisvárda Jaroslav Navrátilt veszítette, igaz őt „csak” sérülés miatt. Az emberfölény után felbátorodott a hazai csapat, Lazar Csirkovics révén volt is egy ígéretes, igaz középre tartó fejese.

A második félidő elején további játékosok kerültek veszélybe a korán kapott sárga lapjuk miatt, a kisvárdai négytagú védelemből hárman is, egyedül Lazar Csirkovicsnak nem volt figyelmeztetése. Felbillent a pálya, az emberelőnyben játszó hazaiakat a szél is segítette, de ez a fölény jobbára meddő volt. Sassá lábában és a fejében is ott volt a gól, de ott is maradt, Kovácsréti Márk szöglete után pedig gólt reklamáltak a hazaiak, miután Kovács Dániel a gólvonal környékéről húzta ki a labdát.

A végén is inkább a mieink álltak közelebb a győzelemhez, de maradt a döntetlen, ami nem rossz eredmény a „Vidi” ellen, mégis maradhatott bennünk egy kis hiányérzet.


OTP BANK LIGA: 27. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC 0–0

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Pintér Cs. (Tóth V., Horváth R. – Andó-Szabó, Lovas)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Ene, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Navrátil (Camaj, 34., Kovácsréti, 71.), Bumba, Sassá (Ötvös, 87.) – Viana (Horváth Z., 71.). Vezetőedző: Supka Attila

FEHÉRVÁR: Kovács D. – Bolla, Muszliu, Stopira, Hangya (Rus, a szünetben) – Fiola, Pinto – Nego, Nikolics N. (Szabó L., 73.), Petrjak – Zivzivadze (Bamgboye, 38.). Vezetőedző: Szabics Imre

Kiállítva: Fiola a 35. percben


Fontosabb események

35. perc: A kezdőkörben felperdülő labdára Melnik ugrott fel fejelni, amikor a nagy lendülettel érkező, de ütemet tévesztő Fiola a levegőben letaglózta. Jogosan villant a sárga lap, a szimpatikus fehérvári játékos számára már a második, így a kiállítás sorsára jutott.

74. perc: Kovácsréti jobbról beívelt, ballábas szöglete után a labdát megnyomta a szél, Kovács Dániel visszafelé vetődve kiütötte azt, a hazaiak azt reklamálták, hogy már bentről, de a játékvezető továbbengedte a játékot.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló