Pedig Böde Dani is rá utazott

2019-11-12 18:38:47
Kisvárda FC

A kisvárdai színekben először a kezdőcsapatban szereplő Rubus Tamás megállta a helyét Pakson.

Arra nem fogadnánk, hogy Paks lenne Rubus Tamás kedvenc városa, de az biztos, hogy nyáron igazolt rutinos védőnk rendre emlékezetes mérkőzéseket játszik a tolnai városban. Amelyek rendszerint 1–1-es döntetlennel érnek véget.

„Kettőezer-tizenöt februárjában játszottam legutóbb Pakson, akkor a Nyíregyházával alig tudtunk a meccsre kiállni, mert a decemberről elhalasztott meccs eredeti időpontjában meglévő keretből kevesen maradtunk a tavaszi folytatásra – emlékezett Rubus Tamás. – Akkor fordult elő, hogy Öcsi, vagyis Volodimir Ovszijenko (aki azóta már a kisvárdai akadémián kapusedző – a szerk.) csatárként játszott, és egy másik kapus, Hrabina Alex is a mezőnybe állt be. Az a bajnokság végül kizárással ért véget a Nyíregyháza számára, és akkor nem gondoltam volna, hogy négy év múlva lesz lehetőségem arra, hogy a kezdőcsapat tagjaként játsszak újra NB I-es mérkőzést.”

Rubus Tamás korábban kétszer, csereként lépett pályára a kisvárdai csapatban, előbb a Honvéd (3–1), majd a Mol Fehérvár (0–3) elleni mérkőzésen. A győzelmet és a vereséget tehát döntetlen (1–1) követte Pakson, és a fellépések között egy combsérülést is ki kellett pihennie a harmincéves játékosnak.

„Nem voltam türelmetlen, hiszen tisztában voltam vele, hogy jó játékosok alkotják a keretet, a posztomon is olyanok szerepelnek, akik már bizonyítottak – mondta Rubus Tamás. – A magam szerepét is helyén kezelem, önkritikával is rendelkezem, és tudtam, vannak, akik előttem állnak a sorban. Azt is tudtam, előbb-utóbb kapok majd lehetőséget, amivel élnem kell majd, bebizonyítva, hogy máskor is lehet rám számítani.”

Belső védőnk teljesítményével nem is volt gond, pedig a paksiak támadója, Böde Dániel jól érezhetően rendre őt „kereste” a helyezkedésével, de Rubusban emberére akadt a paksi center, nemigen tudta őt átjátszani.

„Böde Dani az NB I-es mezőny egyik, ha nem éppen a legkellemetlenebb csatára – így Rubus Tamás. – Nem volt könnyű vele felvenni a harcot, már csak a köztünk meglévő súlykülönbségből adódóan sem. Igyekeztem a fizikális különbséget másként, gyorsasággal vagy gondolkodással ellensúlyozni, talán sikerrel. Közel volt a győzelem, sajnálom, hogy a végén kicsúszott két pont a kezünkből. Azt nem nekem kell megítélni, hogy a szombati teljesítményemmel sikerült-e stabilizálni a helyemet a kezdő tizenegyben, ha legközelebb is megkapom az esélyt, igyekszem azt megszolgálni. A paksi összecsapáson apróbb sérülést szenvedtem, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a vasárnapi, kolozsvári meccsünkön a pályára lépjek.”

A kisvárdai csapat CFR Cluj elleni nemzetközi felkészülési mérkőzése végül vasárnap magyar idő szerint 15 órakor kezdődik a kolozsvári stadionban.


A fotón: Böde Dániel (zöldben) igyekezett úgy helyezkedni, hogy fizikális fölényét érvényesíteni tudja Rubus Tamással szemben

Fotó: teol.hu


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló