Partnerakadémiánk a legmagasabb szinten

2020-12-07 09:12:12
VLA

Szép sikereket értek el a munkácsi korosztályos csapatok az ukrán bajnokságban.

A Várda LA partnerakadémiájaként működő kárpátaljai Munkács Futballakadémia szép sikert ért el az ukrán korosztályos bajnokságokban azzal, hogy a 2021-es idényben a küzdelemsorozat felső ágán szerepelhet. Gratulálunk az elért sikerekkel, egyúttal az egyes korosztályok edzőinek beszámolója alapján ismerkedhetünk meg a csapatokkal, amelyek a VLA egyik hátországát is biztosítják.


U17

Pantilov Vitalij: Nagyon pozitív véleményem van az ukrán Elit Liga első részéről, amelyben korosztályos csapatunk nagyon jól, magas színvonalon teljesített. Holtversenyben végeztünk az első és második helyen az UFK Kárpáti Lviv csapatával. Az első kör közepétől kezdve felvettük a játékritmust, átrendeztük a védelmi vonal közepét, ami eredményesen javította a játékunkat. Külön szeretném kiemelni a csapatom támadójátékosait, ők azok, akik a bajnokságot nagyon stabilan vitték végig, igen sokat dolgoztak. Elégedett vagyok a játékunkkal, a csapat eredményével és a kijelölt feladatok teljesítésével. A szezonok közötti szünetben igyekszünk megerősíteni a csapat védekezését.”

U16

Fizer Ivan:A rám bízott korosztály nagyon jól teljesített, ugyancsak holtversenyben zárt az élen az UFK Kárpáti Lviv csapatával. Minden ellenfél magas színvonalon teljesített, egyetlen mérkőzés sem volt könnyű. A csapat teljes védelmi vonala megbízhatóan és taktikusan játszott. A holtszezonban minőségi válogatást kell végrehajtani annak érdekében, hogy elsősorban a szélsők és a középhátvéd posztja erősödhessen, hogy versenyképesek legyünk az olyan ellenfelekkel szemben, mint a Sahtar és a Dinamo.”

U15

Bilai Anatolii: „A bajnokságban, amelyen részt veszünk, az ország vezető futballakadémiái játszanak, minden mérkőzésen érzékelhető a nagy feszültség, ami hozzájárul a játékosok egyéni fejlődéséhez. A futballisták kénytelenek gyorsan gondolkodni, gyors döntéseket hozni, gyorsan kell váltaniuk támadásból védekezésre és fordítva. Az edzés minden típusában – a pszichológiai, technikai, taktikai, fizikai felkészülésben –rengeteg munkát kell elvégezni. Csapatunk tíz lejátszott mérkőzéséből négyet megnyert, öt döntetlennel végződött és egy meccset elveszített, ami a védelem stabilitására utal, támadásban viszont tovább kell fejlődnünk.”

U14

Lisznijcsuk Szerhii: „A Munkács U14-es csapata teljesen új felállással, teljesen tapasztalatlanul kezdte a szezont, de meccsről meccsre és az akadémia vezetőségének bizalmát élvezve, a fiúk és a csapat egyéni, csapatbeli, mentális és fizikai tulajdonságai egyre inkább javultak, és ez segített abban, hogy készüljenek ránk, tiszteljenek minket, mint az Elit Liga teljes jogú tagját. Ahhoz, hogy a bajnokság tavaszi szezonjában megfelelő teljesítményt nyújtsunk, szükség van arra, hogy dolgozzunk a fenti tulajdonságok mindegyikén, és minőségi válogatást tudjunk elérni. Biztos vagyok benne, hogy a munka meghozza majd gyümölcsét.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló